Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Erop uit 30 januari 2014

HER: Must see film van het jaar

Als je als niet al te kleine productie gekozen wordt tot openingsfilm van het International Filmfestival Rotterdam dan doe je absoluut iets goed. Maar dat is niet de reden waarom wij naar de bioscoop rennen voor HER.

Allereerst en  bovenal gaan we voor  Joaquin Phoenix. Zijn vertolking van vrijgezel Theodore is ontroerend en Phoenix blijft een van de beste acteurs in Hollywood. Hij had zeker een nominatie moeten krijgen voor best actor  tijdens de Oscar uitreikingen.

Drankstem

Het hese stemgeluid van Scarlett Johansson die Samantha speelt doet ons bijna naar een sigaret en een fles drank grijpen voor een vergelijkbare stem. Samantha is het revolutionaire nieuwe operating system van Theodore. In plaats van te daten en flirten in real life valt Theodore als een blok voor haar. Samantha is lief, grappig, de ideale assistent en stelt diepgaande vragen over de liefde, het leven en de ideale relatie. Kan deze virtuele relatie wel tot iets echts leiden? Regisseur Spike Jonze (van Being John Malkovich) heeft een parel van een film afgeleverd. Gaat het zien.

Vanaf 27 februari in de bioscoop. Meer informatie: herthemovie.com

Reageer op artikel:
HER: Must see film van het jaar
Sluiten