Redactie
Redactie Erop uit 30 sep 2015

Herfst: 8 dingen om naar uit te kijken

(advertorial)

De dagen worden langzaamaan donkerder, het weer wordt slechter en ja, dat roept best wat weerstand op. Máár dat betekent ook dat we een nieuw seizoen kunnen omarmen: de herfst.

Het duurt niet lang meer voordat we het beeld van roodgekleurde bladeren en vallende kastanjes kunnen bewonderen. Ofwel: het seizoen vol regen en wind maar ook een heleboel moois en fijns is weer begonnen. Hierbij acht dingen om naar uit te kijken.

1. Fris op je werk aankomen

Hebben we eindelijk zomer in Nederland, dan is het ook vaak erg warm, klam en vochtig. En dus staan die zweetdruppels al snel op je voorhoofd (waardoor die pony weer tegen je hoofd aan plakt) of heb je klotsende oksels en een natte rug na slechts een sprintje naar de tram. Niet bepaald ideaal wanneer je nog een werkdag vol meetings voor de boeg hebt. Daar heb je in de herfst gelukkig geen last meer van.

2. Romantie-hiek

Een zomer zonder een beetje flierefluiten en flirten is niet compleet, maar in de herfst hoor je biologisch gezien juist je buit stevig vast te houden, de verwarming aan te zetten, kaarsjes branden en samen op de bank te kruipen. Romantiek ten top. Helaas brengt dit seizoen ook hogere energiekosten met zich mee. Toon, de slimme thermostaat van Eneco, geeft je inzicht in je energieverbruik en -kosten. Door de koppeling met je energiecontract zie je altijd jouw actuele verbruik in euro’s. Verbruik je meer dan ingeschat, dan krijg je een melding. Ook geeft het apparaat tips hoe je slimmer met energie kunt omgaan en kun je slimme stekkers aansluiten op Toon. Hiermee zie je zelfs welke apparaten het meeste energie slurpen en je voortaan beter uit kunt zetten. Met dit inzicht kan je besparen op je energiekosten en zo wat extra geld overhouden voor je nieuwe herfstgarderobe.

3. Hallo nieuwe garderobe

Eindelijk mag je weer op zoek naar een heerlijke, warme jas waarmee je je kan wapenen tegen het herfstgeweld. Dé kleur voor deze herfst: koffie. De leukste items in die kleur vind je hier.

4. Het eten

De salades en gazpacho’s worden ingeruild voor stevigere en warmere kost. Denk veel soepen en lauwwarme gerechten. Kinderen zijn vaak dol op soep, en al helemaal als je het maakt van zoete groente als pompoen of zoete aardappel. Laat ze zelf hun toppings kiezen en die in hun kommetje doen. Heb je hele kleine kindjes? Soep, zeker als je hem niet te dun maakt, is een perfect sausje voor een babyhapje.

5. We mogen weer panty’s dragen

We hadden ze helemaal achterin de kast gegooid, want onze benen waren bloot, bloter, blootst afgelopen maanden. Maar nu mogen die panty’s ons weer lekker warm inpakken en vooral insnoeren (een panty kleedt toch altijd af).

6. Je hoeft niet bikini proof te zijn

Een van de grootste stressfactoren (naast een vakantie met kids regelen) in de zomer. Eindelijk geen kopzorgen meer over eventueel zichtbare beenharen of die twee extra kilo’s aan onze heupen. Hekel aan ingegroeide haartjes? Wie niet! Dit voorkom je door de gevoelige area regelmatig met een zachte scrub te verzorgen. Doe dit niet gelijk, maar zo’n twee weken (bij waxen) of twee dagen (bij scheren) erna om te voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt.

7. Extra slaap

Oké, we willen niet té hard van stapel lopen, maar over niet al te lange tijd, op zondag 25 oktober, mogen we weer een uurtje extra slapen. Hoe fijn is dat! Een eeuwenoude slaapbevorderaar is lavendel. Een beetje lavendelolie op je polsen of een diffuser doet wonderen.

8. Thuiskomen in een warm, knus huis

Buiten een frisse neus halen en dan thuiskomen in een lekker warm huis met gezellig de sfeerverlichting aan en dan op de bank kruipen met een kop thee. Zó fijn en easy peasy met Toon van Eneco. Met dit bedieningspaneel regel je alles in huis, waaronder je thermostaat, vanaf je tablet en smartphone. Handig, want zo kun je voordat je de auto of trein in stapt richting huis alvast de verwarming aanzetten zodat je nooit meer thuiskomt in een koud huis. Het apparaat is zó slim, dat je er verschillende andere apparaten op kunt aansluiten. Waar moet je dan aan denken? Nou, met Slimme stekkers bijvoorbeeld bedien je ook je verlichting én apparaten waar je maar wilt.

En ben je geen klant bij Eneco? Geen nood, iedereen kan nu een Toon aanschaffen. Kijk op Eneco.nl/toon voor meer informatie.

Reageer op artikel:
Herfst: 8 dingen om naar uit te kijken
Sluiten