Redactie
Redactie Eropuit 15 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Voor de herfst: 4 manieren om te genieten van het seizoen!

Kastanjes, beukennootjes, paddenstoelen, recepten met pompoen, kruidige geuren en prachtige kleuren: de herfst is één groot feest in het bos, vindt het team van Bijzonder Plekje. Met deze tips geniet je er samen met je kinderen optimaal van. Hup, naar buiten allemaal!

Uitstapjes in de herfst

Het kan soms een uitdaging zijn om leuke uitstapjes te vinden voor in de herfst, maar na het lezen van dit artikel zal dat een stuk makkelijker voor je zijn. Haal hier je inspiratie uit!

Paddenstoelentocht

Met de boswachter mee op paddenstoelentocht, dat is toch geweldig? Al wandelend door de geurende herfstbossen ontdek je de meest fantastische exemplaren én leer je er ook veel over. Natuurmonumenten organiseert verschillende paddestoelentochten op prachtige plekken. Check deze activiteitenkalender voor een tocht bij jou in de buurt.

De Hollandse Big Five

De herfst is het perfecte moment om onze eigen Big Five van wilde dieren te spotten. Staatsbosbeheer organiseert safari’s waarbij je samen met de boswachter op zoek gaat naar edelherten, reeën, zwijnen, bevers en zeehonden – afhankelijk van het gebied waar je bent natuurlijk. Laagdrempeliger (want goedkoper) is wild bekijken vanuit een wildarena. Wil je nog even ertussenuit? Tip: ga naar Erfgoed Bossem in het prachtige Twente. Zij hebben in samenwerking met Natuurmonumenten Big Five-kaartensets ontwikkeld om zelf op pad te gaan. Hoe stoer is dat?

Spannend en sterren kijken

Ken je de Nacht van de Nacht al? Zaterdag 27 oktober is het zover! In het hele land zullen honderden kerken, kantoren, bruggen, gemeentehuizen en monumenten hun lichten doven en worden er avontuurlijke activiteiten georganiseerd, zoals nachtwandelingen. Helemaal in het donker, zonder licht en elektra. Weet je wel hoeveel sterren er aan de hemel fonkelen als het écht donker is? En welke (dier)geluiden je hoort, als al je zintuigen worden geprikkeld?


Bron: Lemeler Esch Nacht van de Nacht

Je eigen bos

Heb je kleinere kinderen, dan is een ‘gewone’ wandeling in het bos in je buurt al een hele belevenis. Eikels, beukennootjes en kastanjes zoeken, lekker met blaadjes schoppen en in de plassen stampen, wat wil een kind nog meer? Nou ja, na afloop een lekker pannenkoekje misschien? Wij tippen toch even Bijzonder Plekje De Duivelsberg in Berg en Dal. Dit karakteristieke pannenkoekenhuis ligt middenin een schitterend natuurreservaat. In dit heuvelachtige gebied leven veel bijzondere dieren, zoals wilde zwijnen, reeën, vossen, uilen en zeldzame roofvogels. Wie weet zie je een van deze dieren tijdens de wandeling!


Bron: bijzonder plekje

Bron: bijzonder plekje
De herfst leent zich hartstikke goed voor leuke knutselprojecten! Lees hier wat je allemaal kunt knutselen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

bijzonderplekje.nl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme