Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 15 okt 2018

9 x geweldige DIY-tips om met je kind te knutselen in de herfstvakantie

Met deze leuke en niet al te moeilijke DIY’s tover je in de herfstvakantie samen met je kinderen de meest creatieve kunstwerken op tafel. Een absolute win-win-win, want samen, creatief bezig zijn én een herfstactiviteit ineen.

1. Papieren pompoen

Deze papieren pompoen is helemaal leuk naar aanloop van Halloween. Het enige wat je nodig hebt is papier, een splitpen, een schaar en een touwtje.

2. Spinnenweb van wattenstaafjes

Hoe schattig zijn deze kleine spinnenwebbetjes? Leg twee wattenstaafjes in een X-vorm en lijm er nog een derde bovenop. Laat het een nacht drogen. Daarna kunnen de kinderen aan de slag: knoop een stuk wol om de wattenstaafjes en begin met weven. Doe het touwtje eerst onder een wattenstaafje, daarna boven de andere. Ga zo door tot je aan het einde van de wattenstaafjes komt. Uitleg met foto’s nodig? Die vind je hier.

LEES OOK: Kimmel is terug! ‘Sorry, mama heeft al je Halloween-snoep opgegeten’

3. Hangende vleermuizen

Leuk voor alle kleine Batman’s: hang deze hangende vleermuizen in de boom op en je tuin is helemaal versierd voor Halloween. Print dit template. Vouw het in tweeën en knip de vleermuis uit. Gebruik een potlood om de vorm van de vleermuis op zwart papier te tekenen en knip deze uit. Daarna kun je de vleermuis ogen geven. Dit kunnen kraaloogjes zijn of rondjes zwart en wit papier. Bevestig de vleermuis in de boom door een touwtje aan zijn staart vast te maken.

4. Hallo, meneer de uil!

Voor dit kunstwerkje moet je eerst samen lekker naar buiten, want bijna alles is in het bos te vinden. Je hebt een dennenappel, eikeldopjes, blaadjes en oranje papier nodig. Plak alles met een goede, sterke lijm aan de dennenappel vast. Een uitgebreide tutorial vind je hier.

5. Herfstbladeren met krijt

Deze ken je vast nog wel uit je eigen jeugd. Verzamel mooie herfstbladeren, laat ze een nachtje drogen op de verwarming en met een boek erop, zodat ze mooi plat blijven. Leg ze als ze goed droog zijn onder een wit vel papier en kras er met een zacht krijtje (of eventueel met een gekleurd potlood) overheen en je krijgt een prachtige afdruk op papier.

6. Figuurtjes van herfstbladeren

Dit is vooral leuk als je nog ergens een of meerdere figuur-ponsen hebt liggen. Zoek een paar mooie gekleurde herfstbladeren uit, pons ze met een figuur-pons en laat de bladeren drogen. Wat je uit het blaadje gesneden hebt, kun je natuurlijk ook nog gebruiken voor een mooi kunstwerk.

LEES OOK: 6 x knutselen met herfstbladeren

7. Spookstenen

Schattig en zo gemakkelijk: spookstenen maken. Zoek stenen die je rechtop kunt zetten. Verf de stenen spierwit. Het kan zijn dat je een paar laagjes moet aanbrengen om de steen dekkend wit te maken. Maak met een permanente marker kleine oogjes en mondjes op de stenen of plak er plakoogjes op. Tadaa, de spookstenen zijn klaar!

8. Pompoen mandarijntjes

Leuk om mee naar school te nemen: pompoentjes die stiekem mandarijntjes zijn. Geef je kinderen een fineliner en ze kunnen aan de slag. Helemaal leuk als papa de volgende dag een versierd mandarijntje mee naar z’n werk krijgt.

9. Miauw! Lichtgevende katten

Wist je dat je met kerstlichtjes van alles kunt maken? Deze knutsel is bijvoorbeeld heel leuk voor Halloween. Knip (met een voorbeeld) verschillende katten uit. Ze kunnen allemaal hetzelfde zijn, maar het kunnen ook verschillende katten zijn. Maak op alle plekken waar je oogjes horen te zitten een gaatje. Steek hier de lampjes doorheen. Zo leuk was kerstversiering nog nooit.

Ga je aan de slag? Misschien lekker om wat te snacken tijdens het knutselen! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9 x geweldige DIY-tips om met je kind te knutselen in de herfstvakantie
Sluiten