Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Work & Life 29 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Herfst is weer hier! 7 x dingen waar we weer van genieten

De dagen worden langzaamaan donkerder, het weer wordt slechter en ja, dat roept best wat weerstand op. Máár dat betekent ook dat we een nieuw seizoen kunnen omarmen: de herfst.

Het duurt niet lang meer voordat we het beeld van roodgekleurde bladeren en vallende kastanjes kunnen bewonderen. Ofwel: het seizoen vol regen en wind maar ook een heleboel moois en fijns is weer begonnen. Hierbij zeven dingen waar we weer van kunnen genieten.

Herfst is weer hier! 7 x dingen waar we van kunnen gaan genieten

1. Fris op je werk aankomen

Hebben we eindelijk zomer in Nederland, dan is het ook vaak erg warm, klam en vochtig. En dus staan die zweetdruppels al snel op je voorhoofd  of heb je klotsende oksels en een natte rug na slechts een sprintje naar de tram. Niet bepaald ideaal wanneer je nog een werkdag vol meetings voor de boeg hebt. Daar heb je in de herfst gelukkig geen last meer van.

2. Romantie-hiek

Een zomer zonder een beetje flierefluiten en flirten is niet compleet, maar in de herfst hoor je biologisch gezien juist je buit stevig vast te houden, de verwarming aan te zetten, kaarsjes branden en samen op de bank te kruipen. Romantiek ten top.

3. Hallo nieuwe garderobe

Eindelijk mag je weer op zoek naar een heerlijke, warme jas waarmee je je kan wapenen tegen het herfstgeweld. Dé kleur voor deze herfst: koffie en aardetinten. Dus shoppen geblazen maar.

4. Warme kost

De salades en gazpacho’s worden ingeruild voor stevigere en warmere kost. Denk veel soepen en lauwwarme gerechten. Kinderen zijn vaak dol op soep, en al helemaal als je het maakt van zoete groente als pompoen of zoete aardappel. Laat ze zelf hun toppings kiezen en die in hun kommetje doen. Heb je hele kleine kindjes? Soep, zeker als je hem niet te dun maakt, is een perfect sausje voor een babyhapje.

5. We mogen weer panty’s dragen

We hadden ze helemaal achterin de kast gegooid, want onze benen waren bloot, bloter, blootst afgelopen maanden. Maar nu mogen die panty’s ons weer lekker warm inpakken en vooral insnoeren (een panty kleedt toch altijd af). Lang leve de herfst!

6. Je hoeft niet bikiniproof te zijn

Een van de grootste stressfactoren (naast een vakantie met kids regelen) in de zomer. Eindelijk geen kopzorgen meer over eventueel zichtbare beenharen of die twee extra kilo’s aan onze heupen. Hekel aan ingegroeide haartjes? Wie niet! Dit voorkom je door de gevoelige area regelmatig met een zachte scrub te verzorgen. Doe dit niet gelijk, maar zo’n twee weken (bij waxen) of twee dagen (bij scheren) erna om te voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt.

7. Thuiskomen in een warm, knus huis

Buiten een frisse neus halen en dan thuiskomen in een lekker warm huis met gezellig de sfeerverlichting aan en dan op de bank kruipen met een kop thee of een warme chocolademelk. Kaarsjes aan en gaan!

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Herfst is weer hier! 7 x dingen waar we weer van genieten
Sluiten