Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kinderen 15 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

6 x Leuke knutselprojecten met herfstbladeren

Herfstbladeren zijn práchtig, en ook nog eens ideaal knutselmateriaal voor je kids. Dus ga eens gezellig een middag met het gezin naar het bos en doe wat inspiratie op in onderstaande tips!

De herfst

De herfst is niet alleen een prachtig seizoen, maar er vallen ook ontzettend veel bladeren van de boom. Die bladeren zijn heel erg leuk om te gebruiken voor prachtige creaties. Het zal je kinderen verbazen wat ze hier allemaal mee kunnen doen.

Herfstbladeren versieren

Hiervoor heb je kleurige pennen en stiften nodig. Als je de bladeren eventjes laat drogen tot ze wat harder zijn, kunnen je kinderen ze later met vrolijke kleurtjes betekenen.

Slinger

Wat je nodig hebt is een dun draad en een naald. Prik met de naald een gaatje op de plek waar je het draad wil hebben en laat je kids de bladeren eraan rijgen. Zorg dat je onder het blad een knoopje legt, zodat het niet naar beneden kan zakken.

Bladerdieren

Deze is voor de ervaren knutselmoeders!

Voor kids zijn bovenstaande dieren wat makkelijker.

Stempelen

Als je ze goed laat drogen, kun je ze in een lijst stoppen en aan de muur hangen. Niks is leuker dan homemade kunst, toch? Lees hier hoe het werkt en wat je precies nodig hebt voor dit knutselwerkje.

Doorgedrukte bladeren

Hier lees je aan de slag kunt met dit knutselwerkje.

Waxinelichthouders

Super leuk voor op de vensterbank of op de eettafel nu het al zo snel donker wordt! Op deze website kun je lezen hoe je deze knusse waxinelichthouders maakt.

Welke gaan jullie maken? Deel het met ons op het forum!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme