Merel Schut
Merel Schut Kinderen 9 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

DIY! Maak het gezellig thuis met deze herfsttafel ideeën

Het wordt weer eerder donker, de kaarsjes kunnen weer gezellig aan ‘s avonds en je wilt het liefst onder een dekentje kruipen op de bank. Het is de ideale periode om het thuis gezellig te maken. Zo maak jij een gezellige herfsttafel met je kinderen.

Decoratie uit het bos

Het is herfst en dat is te merken ook. De blaadjes vallen weer van de bomen en het bos is een grote kleurenpracht. De natuur is bij uitstek de perfecte plek om inspiratie op te doen voor je herfsttafel. Denk bijvoorbeeld eens aan dennenappels, kastanjes, eikeltjes, stukjes mos, boombladeren met mooie motiefjes en takken. Maak een wandeling met je kinderen en verzamel alles wat je kunt gebruiken voor de herfsttafel thuis.

Voor nog meer herfsttafel ideeën: in de supermarkt kun je sierpompoenen kopen. Grote tuincentra pakken op dit moment ook uit met DIY-aanbod. Het kan de moeite waard zijn om even een kijkje te nemen voor wat extra decoratie, zoals paddenstoelen of (kunst-)herfsttakken.

In je keuken heb je misschien nog ongebruikte kaneelstokjes of steranijs liggen? Dat staat natuurlijk ook gezellig.

En dan?

Zoek een geschikt tafeltje uit en leg er een mooi kleedje of oud gordijn over, het liefst met een donkerdere herfstkleur. Een papieren tafelkleed is ook slim; dan kun  je een en ander vastlijmen. Met rondrennende kinderen bedank je jezelf hier later voor!

De kinderen kunnen al hun gevonden schatten nu een mooie plekje geven. Je kunt ze ook alles op een gezellig dienblad uit laten stallen. Misschien kun je nog ergens wat houtsnippers vinden om ertussen te leggen?

Knutselen

Met de kastanjes kan nog geknutseld worden door er poppetjes van te maken met tandenstokers en hoedjes te maken van papier.

Van rood papier en wc-rolletjes kun je de kinderen paddestoelen laten knutselen, met uitgeknipte witte stippen erop. Deze kun je nog een plekje geven op de tafel. Een voorbeeld zie je bijvoorbeeld bij Gezinsleven.com.

Daarna kun je dan toch lekker in je gezellige huis onder een dekentje op de bank kruipen.

Lees ook:
-DIY: Niet weggooien! Deze spullen kun je zo hergebruiken tot eyecatchers!
-DIY: Dit doe je dus met oude tijdschriften
-Supersnelle klustips voor de kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme