Redactie
Redactie Eropuit 23 sep 2014

Tip: tentoonstellingen met een hoog modegehalte

Er is momenteel veel te zien op modegebied, zo blikken we terug naar de 19de eeuw in het Gemeentemuseum in Den Haag en laten verschillende ontwerpers hun visie op de modetoekomst zien in het Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Ben jij ook benieuwd? Bezoek dan deze herfst nog 1 van deze 3 tentoonstellingen:

Mr Darcy meets Eline Vere

Waar: Het Gemeentemuseum in Den Haag
Wanneer: 11 oktober 2014 t/m 22 maart 2015

Ben jij fan van Downton Abbey of Pride and Prejudice? Dan is deze tentoonstelling met kostuums uit de tijd van Jane Eyre en Eline Vere een must! Je waant je in de 19de eeuw, een opwindende dynamische tijd waarin niet alleen de adel zich kon hullen in de laatste mode, maar ook de nieuwe rijken zich al het moois konden permitteren. Mode was een belangrijk middel om je te onderscheiden in de maatschappij en trends werden steeds sneller verspreid door de opkomst van modetijdschriften.

Hededaagse modeontwerpers zoals Jan Taminiau, Edwin Woudshoorn, Vivienne Westwood en Jean Paul Gaultier hebben zich allemaal laten inspireren door de mode uit de 19e eeuw. Dus kom dat zien!

Marga Weimans. Fashion House

Waar: Het Groninger Museum
Wanneer: 15 juni 2014 t/m 23 november 2014

In het Groninger Museum is de eerste solotentoonstelling van Nederlands modeontwerper Marga Weimans te zien. Marga Weimans studeerde in 2005 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en heeft sindsien opvallende collecties het leven ingeblazen.

The Future of Fashion is Now

Waar: Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam
Wanneer: 11 oktober 2014 t/m 18 januari 2015

De toekomst van de mode wordt door het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen onder de loep genomen. Hedendaagse modeontwerpers vragen zich af hoelang mode tegenwoordig meegaat? Hoe steekt het hedendaagse modesysteem in elkaar? En welke invloed heeft technologie op mode? Ze delen hun visie op deze verschillende vraagstukken door middel van ontwerpen, accessoires, installaties en video’s. Zo zien we werk van Viktor & Rolf, Christophe Coppens, Hussein Chalayan en Rejina Pyo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Tip: tentoonstellingen met een hoog modegehalte
Sluiten