Gina Koninkx
Gina Koninkx Eropuit 20 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

De 6 leukste activiteiten om deze herfstvakantie met het hele gezin te ondernemen

Hoewel je het liefst nog met je gedachten bij de zomer blijft hangen, moeten we er toch echt aan geloven. Het mooie weer komt nu toch echt tot een eind en we kleden ons in steeds meer laagjes. Dat heeft natuurlijk ook weer zo z’n charme én het betekent dat de herfstvakantie sneller dan je denkt voor de deur staat.

Als je érgens blij van wordt, is dat vakantie. Welke dan ook. Van 19 oktober tot 27 oktober is het herfstvakantie in Nederland en wij hebben de leukste uitjes voor het hele gezin op een rij gezet.

1. Disney+ marathon

Zoals je misschien al hebt gehoord of gelezen kun je tot en met 12 november gratis gebruik maken van Disney+. Deze nieuwe streamingsdienst staat vol met je favo filmklassiekers van Disney, Marvel, Pixar en nog veel meer. Maak je op voor een stevige marathon samen met de kids en ga terug in de tijd met deze Disneyfilms die jou ongetwijfeld aan je eigen jeugd doen denken.

2. Bezoek het Cinekid Festival

In de herfstvakantie vindt ook het Cinekid Festival (voor kinderen van 4 tot 14 jaar) plaats. Op zaterdag 19 oktober gaat Dropje in premiére, een nieuwe poppenserie van NTR. En hoe leuk: wij mogen kaartjes weggeven! We mogen drie van onze lezeressen blij maken met twee kaartjes. Kans maken? Reageer dan op Facebook in een comment onder dit artikel.

3. LEGO world in Jaarbeurs Utrecht

Misschien meer een moetje, maar wel eentje waar je je kids écht heel blij mee maakt. Van 17 tot en met 23 oktober kun je LEGO world weer bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit evenement staat volledig in het teken van LEGO en er is geen kind dat daar niet dol op is.

4. Pop-up museum WONDR

Dit pop-up museum in Amsterdam is net zo leuk voor jou als de kinderen. Je kunt namelijk het kind in jezelf loslaten in dit interactieve museum. Wellicht heb jij al video’s en filmpjes uit dit museum voorbij zien komen want het is een ware hype. Absoluut een bezoekje waard dus.

5. Vier 75 jaar vrijheid

Nederland viert 75 jaar vrijheid. In het kader daarvan zijn in het hele land verschillende dingen te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele bevrijdingsmusea die ons land rijk is. Educatief maar ook zeker indrukwekkend voor jezelf.

6. Midweekje weg in Nederland

Je hoeft helemaal niet ver buiten de deur te gaan om een heus vakantiegevoel te beleven. Een huisje aan de Nederlandse kust is ook heerlijk vertoeven als het zonnetje zich niet echt laat zien. De herfst is een mooie tijd voor een wandeling langs de kust, rondjes rennen op het strand en een lekker hapje eten met het hele gezin bij een leuke strandtent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De 6 leukste activiteiten om deze herfstvakantie met het hele gezin te ondernemen
Sluiten