Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 16 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo kun je mooie herinneringen en spullen het best bewaren zonder de zolder vol te hebben staan

Van de eerste sokjes en het mutsje tot tekeningen die in groep 2 zijn gemaakt: als ouder wil je álles bewaren. Helaas gaat dat niet want met al deze spullen kun je na een aantal jaar wel een hele kamer vullen. Wij geven je een paar tips om de belangrijkste herinneringen van je kleintje te bewaren zonder dat het alle ruimte inneemt.

Herinneringen bewaren van je kids

Wij snappen ook wel dat je het heel moeilijk vind om sommige dingen weg te gooien, maar iedere gemaakte tekening of knutselwerkje bewaren is gewoon geen optie. Wél als je het op een van deze … manieren aanpakt.

1. Maak fotoboeken

Of je dit nou met de hand doet in een scrapbook of dat je online een fotoboek laat maken, het blijft een mooie herinnering voor later. Zeker omdat je de mooiste of grappigste foto’s uitzoekt. Je telefoon staat vól met foto’s die je vaak weer vergeet puur omdat het er zo veel zijn. Een fotoboek bevat een selectie die voor jou heel veelzeggend is en die je kunt voorzien van leuke teksten.

Overigens is dit ook iets dat je kunt doen met hun tekeningen. Plak de belangrijkste tekeningen in een groot boek zodat ze én gebundeld zijn, én het op deze manier bij elkaar hartstikke waardevol is.

2. Fotolijsten (in de gang)

De gang is vaak zo’n ruimte waar maar weinig spullen staan. Deze kale plek kun je hartstikke leuk pimpen met foto’s. Kies een aantal mooie foto’s van fijne momenten samen en laat die op groot formaat afdrukken. Koop mooie lijsten en maak je eigen wall of fame van de kids. Je kunt natuurlijk ook nog hun eerste kleertjes inlijsten om het kunstwerk compleet te maken.

3. Maak foto’s van spullen

Hoewel je het liefst heel veel wilt bewaren, heb je daar gewoon de ruimte niet voor. Als het echt gaat om spullen die veel ruimte innemen of kleertjes die je niet eindeloos kunt bewaren, is het ook een idee om er foto’s van te maken. Maak foto’s van de oude babykamer, van alle gekregen kleertjes, zodat je hier altijd naar kunt kijken of dit later kunt laten zien. Hoewel het dan misschien niet meer tastbaar is, blijft het een zichtbare herinnering. Alles bewaren is namelijk geen optie.

4. Doorzichtige potten op de kinderkamer

Bewaar een aantal van de mooiste herinneringen in glazen potten op de babykamer. Stop hier bijvoorbeeld sokjes in, kleine speelgoedautootjes of het eerste speentje. Samen vormt het een heel kleurig geheel en het neemt zeker niet te veel ruimte in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo kun je mooie herinneringen en spullen het best bewaren zonder de zolder vol te hebben staan
Sluiten