Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Kinderen 8 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze dingen herkent iedere moeder van een kind met een voedselallergie…

Kinderen verzorgen is een fantastische, maar soms ook pittige taak. Er zijn van die momenten dat een extra paar ogen in je rug geen overbodige luxe zou zijn. En al helemaal als je een kind met een (ernstige) voedselallergie hebt… Je moet altijd op je hoede zijn! Deze dingen zal iedere moeder van een kind met een voedselallergie herkennen.

Kind met een voedselallergie? Dit zal je bekend voorkomen!

Het is al helemaal lastig als je kind nog niet oud genoeg is om zelf te weten wat hij/zij wel óf niet mag eten…

1. Je neemt ‘veilige’ snacks mee

Kinderfeestje? Jouw kind krijgt een broodtrommeltje mee met ‘veilige’ snacks. Dit is een stuk makkelijker dan de moeder van de jarige job hier voor op pad te sturen. En veiliger… Zelfs als mensen op de hoogte zijn van de voedselallergie, kan het evengoed nog misgaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

2. Uiteten gaan is ingewikkeld

Eten bestellen in een restaurant is écht een struggle. De bediening probeert zijn irritatie te onderdrukken terwijl hij heen-en-weer loopt naar de keuken om te overleggen met de chef. Het lijkt wel een kruisverhoor. En als het eten eindelijk op tafel staat, kijk je obsessief toe of je kind geen allergische reactie krijgt. Ja, rustig genieten van je eigen eten zit er voor jou niet in.

3. Je moet altijd uitleg geven

Je moet iedereen inlichten over de voedselallergie van je kind: vrienden, familie en leraren. En al die mensen hebben een hele hoop vragen. Dat is hartstikke begrijpelijk, maar af en toe voel je je als een vastlopend bandje. ‘Ja, het kan leiden tot een anafylactische shock.’ … ‘Nee, sorry. Dat mag mijn kind écht niet eten.’

4. Boodschappen doen duurt een eeuwigheid

Je kan uren doorbrengen in de supermarkt. De ingrediënten van de producten die in je winkelwagentje belanden, moeten met veel zorgzaamheid worden geïnspecteerd. Inmiddels heb je veel standaardproducten waarvan je weet dat het goed zit, maar die zijn ook wel eens uitverkocht.

5. Je vertrekt niet zonder EpiPen

De meeste moeders zijn panisch om hun portemonnee, sleutels of mobieltje te vergeten als ze vertrekken. En jij moet er niet aan denken om ergens aan te komen zonder EpiPen in je handtas. Je wilt niet misgrijpen in het geval van nood.

6. Je vindt het vreselijk om de pretpolitie te zijn

Er is niets vervelender dan de pretpolitie zijn, maar je wilt de gezondheid van je kind niet op het spel zetten. Het resultaat? Jij bent de ‘stomme mama’ die het verbiedt om een stukje van die verleidelijke, hysterische, knalroze, marsepeinen verjaardagstaart te eten.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme