Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 24 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Van overvolle wasmanden wegwerken tot sokken verliezen: deze momenten over wassen herken je sowieso!

Het lijkt wel of het voor kinderen onmogelijk is om was ín de wasmand te gooien. Het ligt er meestal naast – als het al zo dicht in de buurt van de wasmachine ligt. Meestal moet je alles gewoon bij elkaar rapen op de kamer. Hoe je het wendt of keert: iedere keer zit die wasmand bomvol. En laten we vooral niet beginnen over het moment ná het wassen: waar blijven alle sokken toch iedere keer? Herkenbaar? Wat dacht je van deze punten:

Op kleur sorteren? Niet altijd

Als je al de tijd vindt om aan de overvolle wasmand te beginnen, is het een grote moeite om de was ook nog eens op kleur te gaan sorteren. Ach, één roze onderbroek in de witte was kan niet zo’n kwaad.. Toch?

Het ‘verkeerde’ wasmiddel

Er bestaan allerlei soorten wasmiddel, zo heb je witwasmiddel voor witte was en wasmiddel voor gekleurde was voor.. je raadt het al: gekleurde was. Toch wil het nog wel eens gebeuren dat je de ‘verkeerde’ wasmiddel bij de was gooit, zo giet je gekleurde wasmiddel zo bij wit wasgoed. En dat is niet zo slim, want de kleuren kunnen vervagen op den duur. In witwasmiddel zitten optische witmiddelen die ervoor zorgen dat het wasgoed witter lijkt in daglicht.

Het dopje van het wasmiddel vullen om te doseren

Eigenlijk weet je niet hoeveel wasmiddel of wasverzachter bij je was moet en doe je maar wat. Met als resultaat dat je soms óf te weinig óf te veel wasmiddel gebruikt. En dat is niet alleen niet duurzaam, maar ook niet goed voor de kwaliteit van je kleding. Er zijn wasmachines die zelf de hoeveelheid wasmiddel doseren op basis van het wasprogramma. De AEG AutoDose bijvoorbeeld. Je kunt de hele fles wasmiddel of wasverzachter in de wasmachine gooien, en de machine doet het werk. Deze berekent namelijk exact de juiste hoeveelheid wasmiddel voor iedere was. De AEG Care app geeft je een seintje wanneer je de machine weer moet bijvullen. Goed voor het milieu én voor je portemonnee.

Iets te heet wassen

Leuk, zo’n oversized shirt. Tot je het te heet gaat wassen, dan heb je ineens een cropped versie. Of wanneer je per ongeluk de lievelingstrui van je kind te heet wast en zijn arm alleen er nog net in past, we’ve all been there.

Kleding te lang in de machine laten liggen

Oeps, kom je erachter dat de was nog in de machine ligt terwijl jij net lekker aan het shoppen bent in de stad? Grote kans dat je de wasmachine bij thuiskomst weer aan kunt slingeren, aangezien je was vast niet meer zo fris ruikt..

Iets vergeten erbij te doen

Je hebt nét een hele stapel was in de wasmachine gedaan en je komt erachter dat je sportkleren nog in de wasmand liggen. En laat je die nou net morgen nodig hebben..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met AEG

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Van overvolle wasmanden wegwerken tot sokken verliezen: deze momenten over wassen herken je sowieso!
Sluiten