Sterre Touw
Sterre Touw Opvoeden 3 dec 2017

Deze vader maakte grappige en super herkenbare strips over het vaderschap

Chris Crady, vader van een 7-jarige zoon en een 2-jarige dochter, heeft de afgelopen vijf jaar zijn ervaringen van het opvoeden verwerkt in korte strips. De strips staan online in de vorm van web-strips op Lunarbaboon. En ze zijn superherkenbaar!

Zijn strips bieden een humoristische kijk op de veelvoorkomende en maar al te herkenbare ouderschapsproblemen. Denk daarbij aan veel te luidruchtig speelgoed tot overdreven driftbuien. Zijn tekeningen staan vooral in het teken van het geven van levenslessen aan zijn zoon en dochter. Het gaat dan bijvoorbeeld om tolerantie, empathie en de kracht om altijd het goede te zien in deze (vaak) donkere wereld.

We worden spontaan verliefd op deze striptekenaar:

Uitlaatklep

Chris werkt als leraar op een basisschool in Toronto. Hij vertelde aan de Huffingtonpost dat hij met de strips begonnen is als een soort therapie om met zijn angsten tijdens het ouderschap om te gaan. ‘Ik had een uitlaatklep nodig om mijn gedachten de ruimte te geven. Ik ontdekte dat als ik mijn gedachten tekende in stripvorm, ik me een stuk beter voelde’, vertelt hij. ‘Een paar maanden nadat ik de strips op social media had geplaatst, ontving ik steeds meer berichten van mensen die zichzelf in mijn tekeningen herkenden en het ze kracht gaf bij hun eigen angsten.’

Uitbreiden

Toen Lunarbaboon steeds bekender werd, besloot Chris om zijn hobby steeds verder uit te breiden. Hij tekent vaak strips met positieve boodschappen die betrekking hebben op sociale rechtvaardigheid, genderkwesties, xenofobie en ga zo maar door.

Ik denk dat het niet mogelijk is om niet beïnvloed te worden door de wereld om je heen. Er gebeuren veel slechte dingen in de wereld, maar er is ook zoveel goeds, zei hij. Ik probeer het goede of grappige te zoeken in de moeilijke dingen waar we elke dag mee te maken hebben.

LEES OOK: 9x illustraties die het gezinsleven in één klap naadloos weergeven

Vrouw

Ook de vrouw van Chris Grady had veel invloed op zijn werk. ‘Ik ben zo blij dat ik getrouwd ben met zo’n slim, sterk en vooral koppig persoon dat constant tegen onrechtvaardigheid vecht’, legde hij uit. ‘Veel waar wij het samen dagelijks over hebben, werk ik uit in mijn strips.’

Momenteel  heeft Lunarbaboon meer dan 900.000 volgers op Facebook. In april bracht Andrews McMeel Publishing een boek uit van Grady’s strips genaamd Lunarbaboon: The Daily Life of Parenthood.

 

Niemand is machteloos

Chris vertelt: Niemand is machteloos in deze wereld. Als volwassenen hebben we het vermogen om de dag van een ander beter te maken door wat we uitdragen.’ hij hoopt dat zijn strips mensen inspireert om positiviteit te verspreiden naar de mensen om hen heen.

Doe goede dingen met je leven

Hoewel we geen volledige controle hebben over onze gedachten en emoties gedurende ons leven, hebben we wel controle over onze acties, zei hij. Doe dus goede dingen met je leven.

 

 LEES OOK: Deze cartoonist maakt té grappige strips die elke ouder herkent

lunarbaboon.com

Reageer op artikel:
Deze vader maakte grappige en super herkenbare strips over het vaderschap
Sluiten