Leanne Hansma
Leanne Hansma Kids 4 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze 10 herkenbare struggles maakt iedere ouder mee

Als ouder ga je gewoon mee in de hectiek van de dag. Je doet wel honderd dingen tegelijk en eigenlijk moet je ook nog op tien verschillende plekken aanwezig zijn op hetzelfde moment.

Een gebroken nagel of een vlek in je shirt zijn dagelijkse kost. Net als deze struggles die iedere ouder meemaakt.

1. Boodschappen doen

Ten eerste moet je al een goed moment vinden om naar de supermarkt te gaan. Ben je daar eindelijk, heb je grote kans dat je kinderen het op een schreeuwen zetten als ze niet die speciale koekjes van Spongebob in de kar mogen gooien. Heb je een keer niet die strijd, sta je waarschijnlijk met een peuter die alleen kan roepen: ‘plaaaaaaas’.

2. Iets kwijt zijn

Er is altijd wel iets wat jij of zij niet kunnen vinden. Schoenen, knuffels, de speen.. waar blijft het toch allemaal?

3. Eten

Je doet zo je best om elke keer weer iets te maken wat iedereen lust, maar er lijkt altijd wel iemand te zijn bij wie het niet in goede aarde valt.

4. Vies worden

Wie dacht dat er verzorgd bij lopen als je een kind hebt een makkie is, heeft het mis. Na de fles spuugt de kleine de hele inhoud ervan weer over jou heen. Of je peuter veegt zijn vieze handjes af aan jouw shirt. De wasmachine draait overuren.

5. Nooit meer rust in de auto

Tenzij je kinderen in slaap zijn gevallen op de achterbank, zal het niet vaak meer rustig zijn in de auto. Sta je in de file, is de kans groot dat er onenigheid ontstaat op de achterbank of dat je baby zijn keel op zet.

6. Speelgoed

Eén ding is zeker: al dat speelgoed ligt eigenlijk alleen maar in de weg. En struikelen over zo’n speeltje is waarschijnlijk elke ouder al eens overkomen.

7. Ongelukjes

Oeps, er heeft er één in de broek geplast. Laat dat nou net gebeuren nu je een keer geen droge broek bij je hebt.

8. Altijd samen

Je kinderen zullen je altijd op hetzelfde moment nodig hebben. Net als dat wanneer er één begint met huilen, de ander er waarschijnlijk zo achteraan gaat. Ze hebben bovendien allebei je onverdeelde aandacht nodig als je nét aan het bellen bent.

9. Klimtoestel

Als ouder ben je soms net een verkapt klimtoestel. Er hangt er altijd wel eentje aan een arm, klimt boven op je of gebruikt je op een andere manier om te spelen.

10. Time flies

Je hoeft maar te knipperen met je ogen en ze lijken alweer te zijn gegroeid. Kleine kinderen worden groot en dat gaat sneller dan je denkt. Soms misschien wel iets té snel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze 10 herkenbare struggles maakt iedere ouder mee
Sluiten