Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Body 18 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Moet je vaak plassen? Deze situaties herkent iedere vrouw met een zwakke blaas!

Je hoeft maar naar een glas water te kijken of je blaas begint te burnen. Als je vriendinnen een high tea voorstellen kun je niet begrijpen wat er zo leuk is aan liters thee. Jouw toilet is je allerbeste maatje, want tja. Je spendeert nu eenmaal meer tijd op het toilet dan in welke ruimte dan ook.

Het is misschien vervelend, maar juist omdat je zo vaak moet plassen heb je verschillende trucjes verzonnen om jouw zwakke blaas te handelen. De volgende situaties zullen je dan ook aardig bekend voorkomen.

 

Geen toilet?!

Jouw grootste nachtmerrie? Situaties waarin je een aantal uur niet in de buurt van een toilet zult zijn! “Hoe bedoel je er zijn geen toiletten in deze trein?” Ha, dat wordt een lange rit.

Roadtrips

Over ritjes gesproken… Jij bent niet de ideale partner in crime voor autoritten. Een pitstop om de 2 uur is niet voldoende voor jouw zwakke blaas. En die hobbels, oh die hobbels. NIET die hobbels!

via GIPHY

Vreemde plekken

Dit resulteert erin dat je soms op hele vreemde plekken plast. “Stop maar eventjes op de vluchtstrook schat.” “Wat?!” “Tenzij je wil dat ik de auto onder plas…”

Ongeduldig, much?

Zijn er al toiletten in de buurt – thank God -, is er een wachtrij van hier tot Tokio. Jouw blaas is echter niet in staat om te wachten, the horror!

via GIPHY

Climax

Héél nodig moeten plassen doet ontzettend veel pijn – het voelt alsof je blaas op ontploffen staat -, maar zodra je dan eindelijk op het toilet zit voelt dit stiekem nog beter dan klaarkomen.

Not again!

Ook al heb je letterlijk 1 minuut geleden geplast, die druk op je blaas is binnen no time terug. Vooral wanneer je net comfortabel in je bed ligt is dit héél vervelend.

via GIPHY

Nachtbraker

Je bent dan ook genoodzaakt om zo’n 1902930 keer per nacht uit je bed te stappen. Hoewel je jezelf ervan probeert te overtuigen dat het gevoel wel overgaat, wint je blaas deze discussie keer op keer. Zucht, daar gaan we weer!

1000 rollen

Jij hebt zo’n grote voorraad toiletpapier, dat je er een heel weeshuis zou kunnen voorzien. Toiletpapier staat dan ook altijd bovenaan jouw boodschappenlijst. In koeienletters welteverstaan!

via GIPHY

Guilty

Jouw partner, familieleden en vrienden weten inmiddels heus wel dat je om de haverklap op springen staat. Maar toch voel je je schuldig als je je partner wakker maakt, je moeder een euro vraagt voor het toilet en je vrienden om laat rijden om langs de benzinepomp te kunnen.

Bij de hand

Zakdoekjes? Check! Handgel? Check! Je hebt wel geleerd van toiletteren in de trein, bij het benzinestation of in de bosjes. Je squathouding is on point, en je bent altijd voorbereid. Yes! 

via GIPHY

Voor de zekerheid

Een romantisch avontuurtje voor de boeg? Jij leegt je blaas nog even voor je tussen de lakens duikt. Vrijen met een volle blaas is niet alleen vervelend, maar ook storend. Je wil het moment simpelweg niet verpesten. “Ik kom eraan schat!” 

Belangrijke meetings

Of je nu een examen af moet leggen, een sollicitatiegesprek op de agenda hebt staan of een belangrijke presentatie moet bijwonen; jij hoopt maar dat je blaas het zo lang volhoudt.

via GIPHY

2 liter?

Hoewel 2 liter water per dag wordt aangeraden kun jij je niet voorstellen hoe jij dit ooit naar binnen werkt zonder heel de dag op het toilet te zitten. Sowieso drink jij alleen water als je maximaal 5 meter van een toilet bent verwijderd.

Party!

Feestjes zijn héél leuk hoor, maar jouw halve salaris verdwijnt in het potje van het poetsvrouwtje. Ook mis je het halve feestje, want tja, die rijen zijn niet mis. En alcohol maakt dat jouw blaas 3 x zo snel functioneert.

via GIPHY

 

Stay hydrated: dit zijn de 6 tekenen dat je te weinig water drinkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme