Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids juli 21, 2017

Baby Mariana was nog geen achttien dagen oud en toen overleed ze, aan zoiets simpels als herpes

Juli moest de mooiste maand van hun leven worden, maar in plaats daarvan werd het Nicole and Shane Sifrits allerslechtste. Op 1 juli werd hun dochtertje Mariana geboren en op 7 juli trouwden ze. Maar kort na hun trouwdag gebeurde er iets vreselijks met Mariana.

Herpesvirus

Het meisje reageerde namelijk amper op prikkels. Ze wilde niet wakker worden of eten. Het stel reed met gierende banden naar een ziekenhuis in Iowa, waar de artsen na onderzoek vertelden dat hun dochtertje besmet is geraakt met het HSV 1-virus, oftewel herpes.

Koortslip

Volgens doktoren is het waarschijnlijk dat Mariana met het virus besmet is geraakt doordat ze een kus heeft gekregen van iemand die het virus bij zich droeg of op dat moment een koortslip had. Nicole en Shane hebben zich beiden laten testen en het virus was niet van hen afkomstig.

Geen hersenactiviteit

Het ging daarna al heel snel slechter met Mariana. Nicole hield op haar Facebook bij hoe het met haar dochtertje ging en kreeg daar veel steun van vrienden en familie. De berichten kregen echter een steeds slechtere inhoud. ‘Mijn hart is verbrijzeld. Ik zie mijn meisje zo snel achteruit gaan. Haar hersenen laten geen activiteit zien en haar nieren en lever functioneren ook amper.’

LEES OOK: Moeder deelt hartverscheurende waarschuwing die elke ouder gelezen moet hebben

Engelenvleugeltjes

Drie dagen geleden overleed het meisje. ‘Ons kleine prinsesje heeft engelenvleugeltjes gekregen om 8.41 uur vanmorgen, in de armen van haar vader en haar moeder naast haar’, schreef Nicole in een berichtje dat in erg veel gedeeld werd.

Koortslip

Met de gebeurtenis van haar dochter, wil Nicole onder de aandacht brengen hoe gevaarlijk het virus voor baby’s kan zijn. Vooral als je weet dat 67 procent van de wereldbevolking het virus onder de leden heeft. Veel mensen weten het omdat ze een koortslip krijgen, maar het kan ook zijn dat je niet op de hoogte bent. Ook dan kun je het doorgeven.

Waarschuwing

De tip die Nicole en Shane aan andere nieuwbakken ouders willen meegeven is dan ook: ‘Zorg dat als er mensen over de vloer komen, zij hun handen wassen en laat ze alsjeblieft je baby niet zomaar oppakken en al helemaal niet kussen.’

De dochter van Susan overleed ook aan de gevolgen van een simpele koortslip: ‘In de enveloppe van haar geboortekaartje ging ook haar overlijdensbericht’

Nicole Sifrit

Reageer op artikel:
Baby Mariana was nog geen achttien dagen oud en toen overleed ze, aan zoiets simpels als herpes
Sluiten