Het allerlekkerste bananenbrood

Claire Easy Peasy 22 aug 2014 Eten

Heb jij al eens bananen brood gebakken? Waar havermout pap in 2013 niet kon ontbreken op je ontbijttafel, bakken we nu massaal (zoete) ‘ontbijt broden’. Logisch want het is super makkelijk & lekker.

Het mooie van deze ontbijtcake/broden is dat je allerlei voedzame ingrediënten zoals noten, zaden en fruit kunt toevoegen. En je kunt ze zo maken dat ze wél zoet smaken maar geen suiker bevatten. Of in ieder geval geen geraffineerde suiker. Kies gewoon één van deze 9 natuurlijke zoetmakers.

We geven je twee recepten. Een basis bananen brood recept uit ons kookboek Easy Peasy en een variant voor een bananen havermout brood met rozijnen.

10556311_936652186360520_6825102091954872972_n-300x300

BASIS BANANEN BROOD

[Nodig:]

– 3 rijpe bananen
– 2 eieren
– beetje zout
– 200 gram volkoren speltmeel
– 4 grote dadels
– optioneel: 50 gram geraspte kokos
– optioneel: 2 a 3 eetlepels (kokos)melk om het iets smeuïger te maken

[Bereiden:]

Verwarm oven voor op 160-180 graden. Haal de pit uit de dadels en pureer ze samen met de banaan. Doe daarna alle andere ingrediënten in een kom, minus de rozijntjes. Je kunt in plaats van speltmeel ook kiezen voor een glutenvrije meelsoort zoals boekweit- of quinoameel. Voeg hier het dadel/bananen mengsel aan toe, dit is in plaats van de suiker. Mix alles door elkaar tot je een beslag krijgt. Je kunt nu ook wat plantaardige melk of kokosmelk** toevoegen voor een iets meer smeuige cake. Schep uiteindelijk de rozijnen erdoor en eventueel geraspte kokos.

Doe het mengsel in een cakeblik en zet in de oven. Na ongeveer 40 minuten is het klaar. Blijft maar 2 dagen echt lekker en je kunt het ook invriezen. Lekker met vruchten of een beetje honingkwark.

Kijk hier voor het tweede recept, ons Bananen Havermout Brood.

Reageer op artikel:
Het allerlekkerste bananenbrood
Sluiten