Dit is het beste relatieadvies voor ieder sterrenbeeld

Single en lekker aan het daten of al jaren getrouwd met dezelfde: iedereen heeft zo z’n hang-ups die in iedere relatie vroeg of laat weer opspelen.

In de sterren

Dat heeft te maken met karakter, je emotionele bagage en je opvoeding, maar ja: ook met je geboortedatum. Of althans: wij geloven graag dat een hoop al in de sterren geschreven staat. Om jezelf (en je partner) wat beter te begrijpen hebben we hier per sterrenbeeld het beste relatieadvies uiteengezet. Of je er nou heilig in gelooft of het allemaal met een korreltje zout neemt; doe met dit advies wat je wil.

Vissen: Hang niet de held uit
Vissen heeft nogal de neiging zichzelf op te offeren voor hun geliefde(n). Maar als je dat altijd doet, kan dat onbewust een frustratie worden en verras je jezelf en je partner wanneer die bom dan barst. Relaties bestaan uit geven en nemen, en soms mag je dus ook best wat meer nemen.

Ram: Pick your battles
Ram vindt het af en toe best lekker om de strijd aan te gaan, maar niet iedere onenigheid hoeft uit te monden in een temperamentvolle ruzie. Ruzie maken alleen om het ruzie maken is een strijd die je hoe dan ook verliest.

Stier: Laat het rusten
De romantische Stier zal z’n partner altijd laten weten dat ‘ie van hem/haar houdt. Waak voor de balans tussen een lief gebaar en de ander verpletteren met je aandacht. Vertrouw erop dat als je je partner ruimte geeft je te missen, dat ook gebeurt.

Tweelingen: Koester je eigen hobby’s
Tweelingen kan zichzelf makkelijk verliezen door altijd alleen maar in gesprek te zijn met haar partner. Maar zelfs de meest interessante persoon op aarde heeft soms even niks meer te melden. Om interessant te blijven voor elkaar is het belangrijk je eigen ding te blijven doen. Heb je daarna weer uren gespreksstof.

Kreeft: Vertrouw je partner
De Kreeft verlangt in alles naar veiligheid. Als je jezelf aanleert er op te vertrouwen dat je partner er echt voor je is, kun je zijn liefde pas echt goed ontvangen. Kruip uit je schild, Kreeft.

Leeuw: Zet de ander in het zonnetje
Je bent de CEO van je eigen leven Leeuw, maar in een relatie kan het geen kwaad zo af en toe de ander ook op de voorgrond te zetten. De ander moet weten dat hij net zo kan stralen als jij doet.

Maagd: Accepteer tekortkomingen
De Maagd staat erom bekend streng te zijn voor zichzelf, maar dat is-ie ook voor de ander. Dat doe je natuurlijk omdat je om de ander geeft, maar als je echt wil dat je partner weet hoeveel je om hem geeft, laat je diegene weten dat je hem en zijn tekortkomingen accepteert.

Weegschaal: Wees jezelf
Laat je behoefte om aardig gevonden te worden niet je eigen behoeftes overheersen. Als je zin hebt in pizza, zeg je niet dat het je niet uitmaakt wat jullie vanavond eten. Je partner houdt niet minder van je als je gewoon zegt wat je wil – integendeel.

Schorpioen: Koester geen wrok
Je geheugen laat je nooit in de steek en in je brein heb je eindeloos veel data verzameld van iedereen die ooit je pad is gekruisd. In een relatie is het de moeite waard om al die kleine onenigheden en irritaties los te laten.

Boogschutter: Let op je toon
De Boogschutter is eerlijk tot op het bot, en dat valt niet altijd in goede aarde. De hardste meningen worden nooit voorzichtig gebracht. Eerlijkheid duurt het langst, maar hoe je iets zegt is minstens zo belangrijk als wat je zegt.

Steenbok: Neem het niet zo zwaar
Eén van de belangrijkste eigenschappen van Steenbok is dat ze commitment serieus nemen – heel serieus. Soms mag je best de teugels laten vieren en gewoon onbezorgd genieten van je relatie. Je bent echt niet een mindere volwassene als je jezelf toestaat kinderlijk verliefd te zijn.

Waterman: Hang niet de betweter uit
Als je als Waterman overtuigt bent van je eigenlijk, is het voor de ander verdomd lastig het tegendeel te bewijzen. In de liefde is het echter wel zo slim ook open te staan voor het standpunt van je partner. Immers; waarom ben je bij diegene als je het pertinent oneens bent?

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Dit is het beste relatieadvies voor ieder sterrenbeeld
Sluiten