Het beste teken van een geweldige relatie zie je niet op Facebook

Oversharing op sociale media is een bekend en vooral irritant fenomeen. Zeker wanneer het de liefde betreft. Volgens Your Tango auteur Bob Alaburda getuigt overmatig sharen van een slechte relatie.

Er zijn mensen die de behoefte hebben om hun communicatie via social media te laten verlopen, en/of zelfs openlijk te klagen over hun relatieproblemen. Voor Bob was de maat vol en daarom schreef hij een blog over dit onderwerp. Volgens hem zijn er twee typen stellen die zich duidelijk profileren op Facebook. Maar of dit ten goede komt van hun relatie, dat is maar de vraag.

Type één

‘Deze persoon maakt openlijk ruzie op Facebook en klaagt over de relatie. Ze geven niet om de gevoelens en de privacy van hun partner of überhaupt om de relatie zelf. Je bent samen geen echt team als je durft te discussiëren met je partner terwijl er andere mensen mee kunnen kijken. Het lijkt alsof deze koppels een soort bevestiging nodig hebben van hun boze gevoelens. Maar weet je wat een echt koppel doet als er iets mis is? Ze praten het privé met elkaar uit en proberen op deze manier te voorkomen dat ze elkaar in de toekomst nog eens kwetsen’, schrijft Bob.

Type twee

‘Het ‘kijk ons eens de perfecte relatie hebben’-type. Je hoeft niet jaloers te zijn op dit soort stelletjes, want alles wat er van hen op Facebook verschijnt, is letterlijk een façade. Het lijkt alsof ze zichzelf ervan willen overtuigen dat ze een goede relatie hebben. Mensen zullen echt wel doorhebben dat wanneer je een goede relatie hebt, je hoeft het dan niet van de daken te schreeuwen, ookal zou je het wel willen. Of wellicht is het meer een ongezonde obsessie met hun imago, in plaats van de relatie zelf. Mijn conclusie is dat mensen met een gezonde relatie niet zoveel tijd spenderen op Facebook, maar vooral tijd sámen spenderen.’

Let wel, Bob heeft het hier alleen over stellen die álles over hun relatie op Facebook zetten. Natuurlijk zit hier ook een heel groot grijs gebied tussen dus voel je niet aangesproken als je zo nu en dan de loftrompet afsteekt over en met je wederhelft. Maar we kennen allemaal onze pappenheimers in onze eigen Facebook community, niet?

Ben jij het eens of oneens met Bob? Praat mee!

Wist je dat Facebook ongelukkig kan maken? En ouders, dit zijn tien dingen die we dus níet op social media doen >

Reageer op artikel:
Het beste teken van een geweldige relatie zie je niet op Facebook
Sluiten