Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Beauty 1 sep 2014
Leestijd: 3 minuten

Het geheim van de Française

Franse vrouwen hebben het gewoon. Is het je wel eens opgevallen dat ze, en dan bedoel ik vooral die prachtige Parisiennes met hun au naturel look, er altijd goed uit zien?

Een tijdje terug liep ik op een verlaten strandje vlakbij Kaapstad en zag in het zand een prachtige vrouw zitten met twee kleine kindjes. Ik moest twee keer omkijken. Precies de juiste hoed en zonnebril. Perfect verzorgd, zonder te veel make-up op te hebben. De ideale beachlook die ik ook nastreef, maar waar ik meestal jammerlijk in faal.

Frans natuurlijk

Op mijn weg terug, bleef ik iets te lang hangen bij een schelp en groette haar nonchalant. Ik was benieuwd, en ja hoor, met een dik Frans accent groette ze terug. De Franse vrouw herken je overal en altijd.

Rode lippen

De vele keren dat ik in Parijs was struikelde ik haast over dit type Franse vrouw, de Parisienne noem ik haar. Rood gestifte lippen, de nonchalante doch perfect gedraaide knot en een kledingkeuze die niet overdreven bijzonder is, maar altijd klasse, stijl en coolness uitstraalt. De accessoire keuze? Altijd goed. En dan de manier waarop ze zich voortbewegen: gracieus, tikkie arrogant, doch bereikbaar. Het ziet er allemaal zo makkelijk uit. En, ze zijn mooi zonder dat er te veel make-up op zit of aan gesleuteld is.

Zo word je een Française

Goed, genoeg gedweept. Wat kunnen we leren van deze vrouw en beter nog hoe word je er een? Volg deze zes regels en we vergeten het accent dat er stiekem een beetje bij hoort.

De juiste houding
Alles zit hem in de juiste attitude en houding. Natuurlijk hebben de Françaises ook onzekerheden, alleen laten ze dat niet merken. Ze stralen sex appeal uit en denken: ‘Hé, ik ben mooi’ en je mooi denken is vaak je mooi voelen, niet waar? De reactie van anderen zal ook positief zijn, waardoor er een mooie cirkel van mooi-zijn-mooi-gevonden-worden ontstaat. Ze zijn zich ook bewust van hun hele lichaamstaal. De manier van lopen, praten, een sigaret vasthouden of een glas wijn: er is over nagedacht.

Vier je vrouwelijkheid
Ooit een Franse vrouw gezien die ‘meedoet’ met de mannen? Nee, dan wij. De nuchtere, zelfstandige Hollandse vrouw kan een robbertje vechten, praten en moppentappen. Want we zijn toch gelijk? Françaises omarmen hun vrouwelijke zachtheid in plaats van te bewijzen dat ze hun mannetje wel staan.

De juiste accessoires
Met de juiste vleug parfum en hint van mooie lingerie kiest ze altijd voor de juiste details. Accessoires maken de vrouw is hun credo. Denk aan de losse sigaret, donkere zonnebril en perfecte hoed. Klein hondje in de te grote tas erbij en gegarandeerd dat ze de aandacht op zich weet te vestigen. En als er dan gekeken wordt, ziet ze er ook tot in de puntjes verzorgd uit.

Weet hoe je je kleed
Met Coco Chanel als boegbeeld van dé enige, echte manier om je stijlvol te kleden, weet de Franse vrouw dat beauty in de juiste kleding zit. Niet alleen wat ze dragen verheffen ze tot kunst, maar ook hoe ze het dragen. De kracht van het weglaten is hun statement en de beroemde short zal nooit gepaard gaan met een diep decolleté. Een strakke jeans krijgt een losse, witte blouse erboven. Subtiliteit en veel te dromen overlaten dus.

Flirten is een kunst
Op een of andere manier lukt het de Franse dames om precies op de juiste manier te flirten. Een knipoog of lach is altijd perfect getimed. Niet te lang, tikje verlegen, blosje op de wangen erbij. De moeilijkste om onder de knie te krijgen, maar als je hem eenmaal te pakken hebt is ie onweerstaanbaar.

Niemand is perfect
Denk Vanessa Paradis, dan heb je het antwoord eigenlijk al. Niemand is perfect, maar imperfectie kan oh zo mooi zijn. Spleetje tussen de tanden, sproeten of een litteken? Niet verbergen dus. Gelukkig is het in Nederland nog niet zo heel erg, maar niets kan onaantrekkelijker zijn dan een gladgestreken gezicht, zonder emotie of verhaal. Maak van je ‘zwakte’ je kracht en een handelsmerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het geheim van de Française
Sluiten