Body 30 dec 2016 Thea Tijssen

Het GOLO dieet is in 2016 het meest gegoogled (maar je had er nooit van gehoord)

Heb je ooit van het GOLO-dieet gehoord? Wij bij Famme om eerlijk te zijn niet, tot Google zijn ‘top-dieet-zoekopdrachten voor 2016’ deelde… En GOLO-dieet bovenaan bleek te staan. Wij zochten het meteen even voor je op (en uit).

Volgens GOLO.com, ‘onthult een wetenschappelijke doorbraak de echte oorzaak van gewichtsverlies en hoe het tij te keren.’ Dat klinkt veelbelovend! De oorzaak van gewichtsverlies? Die willen we dolgraag weten!

Insuline

Insuline, zegt Jen Books van GOLO. ‘GOLO is in vijf jaar tijd ontwikkeld door een team van artsen en farmaceuten’, aldus Jen tegen Popsugar. ‘Dankzij hun onderzoek konden ze een natuurlijke oplossing voor gewichtsafname ontwikkelen, gebaseerd op het beheer van insuline, het belangrijkste hormoon dat gewichtsverlies, gewichtstoename en metabolisme controleert.’
Insuline is het hormoon dat je lichaam aanmaakt als je bloedsuikerspiegel stijgt, nadat je iets koolhydraatrijks of suikerrijks hebt gegeten.

LEES OOK: 7 gewoonten om over te nemen uit het Aziatische dieet

Geloofwaardig

Het dieet is ontwikkeld door psychiater Dr. Keith Ablow – die gespecialiseerd is in angsten en depressies – en een team van doktoren en farmaceuten, aldus de website. De site omschrijft het dieet als een ‘natuurlijke, gezonde oplossing die gewichtstoename tegengaat.’ Dr. Albow staat overigens in de New York Times-lijst van bestverkopende auteurs, dus dat belooft wel wat qua geloofwaardigheid van het dieet.

dit-dieet-is-in-2016-het-meest-gegoogled_1

Hoe werkt het?

Ze omschrijven het als volgt: ‘GOLO optimaliseert de insulinelevels van je lichaam, door ze continu op hetzelfde niveau te houden. Zo verbrandt je lichaam vet, verlies je geen energie, en beperk je de pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel die honger en cravings veroorzaken.’ GOLO bestaat uit plantaardige supplementen die magnesium, zinc, chroom en een gepatenteerd blend van wortel- en fruitextracten. Het is volgens de site dus gewoon een kwestie van deze pillen slikken en dan val je af.

LEES OOK: A-ha! Dit zegt je soort foodcraving over je lichaam

In Nederland

Een dieet dat zegt dat je brood, pasta en boter kunt blijven eten – zonder calorieën te tellen – en een pil die aanzet tot gewichtsverlies, klinkt erg verleidelijk en haast als te mooi om waar te zijn, want we hebben vooralsnog geen idee of het ook echt werkt. Laten we hopen dat de pil binnenkort ook in Nederland te verkrijgen is, dan willen wij ‘m best testen: baat het niet… Enfin. Jullie ook?

Heb jij toevallig al wel ervaring met het GOLO-dieet? Deel je ervaringen hier.

Heb jij – in het kader van afvallen – bedacht om in 2017 minder vet te gaan eten? Think again! Want deze etenswaren met een hoog vetgehalte zijn juist erg goed voor je!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het GOLO dieet is in 2016 het meest gegoogled (maar je had er nooit van gehoord)
Sluiten