Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 27 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

Het houdt niet op! Deze lullige uitspraken kregen jullie deze week om de oren

We kunnen er geen genoeg van krijgen: lullige uitspraken die jullie te horen kregen. Ze lijken elke week erger te horen. Jullie kennen de regel: zachtjes lachen mag. Het is tenslotte een beetje leedvermaak.

Geen Fristi en Liga meer

Karen: ‘Bij de geboorte woog mijn 3e al meer dan het maximumgewicht. Bij ieder gesprek bij het consternatie buro ging het er dan ook over dat ik hem te veel eten gaf. Ik moest hem eens minder Fristi of Liga-koeken geven, terwijl hij dat nooit gehad heeft voor zijn 4e. Bij het laatste gesprek was ik hier zo pissig over, dat ik de arts zo’n preek gegeven heeft dat ze in huilen uitbarstte. Daarna was het gezeur over.’

Dikke buik

Patricia: ‘Ik was net bevallen van m’n derde, zo trots als een pauw. De huisarts kwam ook even kennismaken met de nieuwe inwoner. De kleine man was toen net een week oud. Toen hij naar mij keek, zei hij ‘Zo, je hebt nog wel een hele grote buik!’ Het is dat ik net bevallen was, maar anders…’

Nog eentje?

Leonie: ‘Mijn schoonmoeder zei twee dagen na mijn bevalling: ‘Je bent nog dik hoor, zit er nog eentje in?’

‘Halverwege’

Fam: ‘Na 5 dagen ‘inleiden’ in het ziekenhuis met als resultaat 1 cm ontsluiting, en daarna na 8 uur hevige rugweeën krap 5 cm, zegt de verloskundige: ach, je moet maar zo denken, je bent al halverwege. Nou, bedankt voor deze ‘bemoedigende woorden’.

Jeugdzorg

Bianca: ‘Toen mijn 1e zoon was geboren, kreeg ik de consultatieverpleegkundige thuis en moest ik een hele vragenlijst invullen. Een van de vragen gingen over hoe mijn jeugd was. Ik heb hele zware gewelddadige jeugd gehad en ben daar gewoon open over. Dus toen ik zei dat ik weleens in aanraking was geweest met jeugdzorg, en kort uitlegde waarom, kreeg ik te horen: ‘Jij had geen moeder mogen worden en we gaan extra op jouw kind letten in verband met kindermishandeling!’ En bedankt! We hebben nooit een warme band opgebouwd.’

[source id=”attachment_121981″ align=”none”][/source]

Effe doorpuffen

Katrien: ‘Na vijf dagen inleiden in ziekenhuis, 1 cm ontsluiting en 12 uur non stop rugweeën wil de gynaecoloog dat ik een ruggenprik krijg. Reactie van de arts die de prik moet zetten: ‘Wat is dat voor gezeur, kan dat vrouwtje niet gewoon effe doorpuffen.’

Nóg erger?

Jessica: ‘Ik had ook zo’n fijne verloskundige, die mij tijdens behoorlijke weeën vertelde ‘dat het allemaal nog veel erger moest worden’ Ik was er blijkbaar te kalm onder, later bleek dat ze het toch wat verkeerd ingeschat had en moest ik met 8cm halsoverkop naar het ziekenhuis.’

Even kijken of ‘ie het nog doet

Marica: ‘Vier uur na de bevalling van mijn zoon kwam de kraamhulp vlak voor vertrek nog even kijken: ‘Zo, even kijken of hij het nog doet’ …ik heb de hele nacht in paniek wakker gelegen!’

Eigen schuld

Marianne: ‘Na ruim twee uur persweeën op te hebben gevangen en een zucht van pijn en vermoeidheid zei de verloskundige: ‘Niet zeuren, je wilde toch zelf een kind!’

Volendam

Annemiek: ‘Mijn dochter was 9,5 pond bij haar geboorte. De verloskundige zei: ‘Zo zwaar? Dat zie je eigenlijk alleen maar in de regio Volendam!’

Vorige week gemist? Pardon? Deze lullige uitspraken moesten jullie deze week incasseren

Bron foto: Pinterest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het houdt niet op! Deze lullige uitspraken kregen jullie deze week om de oren
Sluiten