Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 27 jan 2016

‘Het is 2 maanden geleden dat ons leven in ‘huisje, traantje, kruisje’ veranderde’

Een aantal maanden geleden raakte het gezin van Dirk Kuijt (nee, niet de voetballer) betrokken bij een zeer ernstig ongeluk. Hijzelf, zijn vrouw en zijn zoon Dex overleefden het ongeluk, maar helaas konden de artsen Remy, de jongste van drie, niet redden. Hij overleed een paar dagen na het ongeluk in het ziekenhuis.

Soms lees je een bericht op social media waar je drie keer bij moet slikken. De post die Dirk over zijn zoontje schreef, is er zo één. De papa schrijft in een prachtige post op Facebook over de zwarte wolk die boven het gezin hangt, maar dat deze wolk wel een zilveren randje heeft gekregen. Na het overlijden van Remy werd aan Dirk en Jessica gevraagd of zij de organen van Remy beschikbaar wilden stellen voor donatie. Daar twijfelden Dirk en Jessica geen moment over. Maandag kregen zij het bericht dat de lever van Remy het leven van een zevenjarig jongetje heeft gered, en dat zijn niertjes het leven van een 65-jarige man een stuk draaglijker hebben gemaakt, zonder dialyses.

Black clouds & silver liningsHet is 2 maanden geleden dat ons leven veranderde van “huisje boompje beestje” in “huisje…

Geplaatst door Dirk Kuijt op maandag 25 januari 2016

Speciale missie

Er blijken bizar weinig succesvolle kinderdonoren te zijn in Nederland. Toen Dirk en zijn vrouw dit hoorden, wilden zij er hun missie van maken dit onder de aandacht te brengen. Tegen VROUW vertelde Dirk dat hij in de toekomst graag in contact zou willen komen met de 7-jarige jongen.

Wil je reageren op dit artikel? Dat kan op onze Facebook.

Lees ook: ‘Als je je kind verliest, ben je voor altijd incompleet.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Het is 2 maanden geleden dat ons leven in ‘huisje, traantje, kruisje’ veranderde’
Sluiten