Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Mind 17 oktober 2015

‘Het is een uniek boek dat emoties benoemt en verzamelt’

‘Ik verloor de liefde van mijn leven, ik was negenentwintig jaar en mijn leven was in één klap anders. Twintig kniebuigingen, als dat toch eens zou helpen om van dat ontheemde gevoel af te komen. Ik wist niet wat rouwen was, totdat ik er middenin zat.’

Dat zegt Inger Wolters in het filmpje waarin zij uitleg geeft over haar Rouw Doe-Boek. Een prachtig boek waarin je al je emoties, warrige gedachten, herinneringen, ervaringen maar bovenal de liefde een plek kunt geven.

Iets doen

‘Die twintig kniebuigingen hielpen natuurlijk niks, maar ik wilde wel heel graag íets doen om even niet met dat vreselijke gevoel bezig te zijn. Kleine dingen doen zoals foto’s inplakken en verzamelen hielpen wel.’ Zo kwam Inger op het idee van een Rouw doe-boek, beschrijft ze op crowdfunding website Voordekunst.nl.

Het doe-boek is uniek en heeft een bijzondere vormgeving. Het bestaat uit losse pagina’s gebundeld in een zachte stof. De pagina’s hebben een afwijkend formaat en bestaan uit verschillende papiersoorten. Al deze omstandigheden zorgen ervoor dat het boek erg duur is om te maken. Daarom probeert Inger via crowdfunding aan donaties te komen, zodat het boek ook daadwerkelijk gedrukt kan worden. ‘Rouw is een periode van herinneringen, warrige gedachten, nieuwe inzichten, verdriet, gemis, liefde en nieuwe ervaringen’, beschrijft Inger in haar filmpje.

En dat is ook precies hoe het doe-boek in elkaar zit. ‘Het is een boek zonder vaste volgorde, waar je op je eigen manier al je herinneringen en gedachte kwijt kunt. Het is een boek dat emoties benoemt en verzamelt.’ Inger hoopt met het boek anderen houvast te geven tijdens al het warrige dat bij een rouwproces komt kijken.

Wil jij een steentje bijdragen aan het drukken van het Rouw Doe-boek? Dat kan hier!

Lees ook:Zou jij je driejarige dochter meenemen naar oma’s begrafenis? >

Reageer op artikel:
‘Het is een uniek boek dat emoties benoemt en verzamelt’
Sluiten