Onderzoek: kleuren (voor volwassenen) is ontzettend goed voor je!

Kleurboeken voor volwassenen zijn al een tijdje niet meer aan te slepen, want heel erg mindfull. En nu heeft een onderzoek ook nog eens bewezen dat het echt hartstikke goed voor je stemming is om te kleuren. Gewoon lekker meedoen met de kinderen dus.

In een recent onderzoek van Jennifer Drake werden 40 studenten ondervraagd. ‘We vroegen mensen om te denken aan de meest trieste gebeurtenis die hen ooit is overkomen. Daarna mochten ze vijftien minuten tekenen.’

De groep studenten werd verdeeld in twee groepen. De eerste groep werd gevraagd om iets te tekenen dat losstond van de gebeurtenis, waardoor de mensen afgeleid werden van de ontevreden gedachten en gevoelens. De tweede groep werd juist gevraagd om iets te tekenen dat met de gebeurtenis te maken heeft. Deze mensen moesten hun gevoelens uiten door middel van het tekenen.

[source id=”attachment_117210″ align=”none”][/source]

LEES OOK: Onderzoek: huisdieren zijn goed voor je fysieke en mentale gezondheid

Vijftien minuten

Deze procedure werd vier dagen lang herhaald. Op verschillende punten in het proces moesten de deelnemers een vragenlijst invullen om hun negatieve emoties te meten. Wat bleek? De eerste groep studenten werd door het tekenen vrolijker dan de tweede groep.‘Het tekenen ter afleiding heeft al na vijftien minuten effect. Tekenen is een makkelijke, krachtige manier voor mensen om in een betere stemming te komen, in ieder geval op korte termijn,’ aldus Drake. ‘We onderzoeken nu of de voordelen ook van toepassing zijn over een langere periode, bijvoorbeeld een maand.’

Zo, hebben we eindelijk het bewijs dat een potje kleuren een heilzame werking heeft op hoe we ons voelen en het geen verspilde tijd is.

Nog niet helemaal overtuigd? Waarom kleurboeken niet alleen voor kinderen zijn

Psychology Today

Reageer op artikel:
Onderzoek: kleuren (voor volwassenen) is ontzettend goed voor je!
Sluiten