Het is pas écht Kerstmis als je deze 5 kerstfilms hebt gezien (op Netflix!)

Kerstfilms horen net zo bij Kerstmis als een boom, lekker eten en gezelligheid. En laat Netflix nou nét een onwijs groot aanbod aan kerstfilms hebben. Om in de kerststemming te komen of the day after: deze mag je echt niet missen dit jaar.

Netflix aan, kerstkransjes en warme chocolademelk en met de voetjes omhoog. Eindelijk tijd om die kerstklassiekers met de kinderen te kijken.

How the Grinch stole Christmas

source

Een klassieker die iedereen gezien moet hebben. De Grinch besluit kerst in het dorpje van de Wie’s te verpesten, maar de vriendelijkheid van de kleine Cindy Lou Who en haar familie doen zijn hart smelten. Oh, en hadden we al verteld dat Cindy gespeeld wordt door Gossip Girl’s Taylor Momsen?

Disney’s A Christmas Carol

giphy

Wanneer de vrek Ebenezer Scrooge wordt geconfronteerd met het leed van een gebrekkige jongen en met zijn eigen sterfelijkheid, leert hij eindelijk om zijn hart open te stellen. Een mooie verfilming van het klassieke boek van Charles Dickens. De film uit 1984 is trouwens ook te vinden op Netflix!

Arthur Christmas

giphy-1

Een ontzettend leuke animatie over de zoon van de kerstman. De kerstman laat het over aan zijn zoon Arthur om in zijn super geheime speelgoedfabriek een megabelangrijke kerstmissie uit te voeren. Leuk voor het hele gezin!

LEES OOK: 9 gezinsrituelen om dat heerlijke kerstgevoel zo lang mogelijk te rekken

The Nightmare Before Christmas

giphy-2

Het is niet aan te raden om deze film met kleine kinderen te kijken: dan zijn nachtmerries gegarandeerd. Maar is je kind niet zo bang aangelegd? Kijk ‘m dan alsjeblieft, want deze Tim Burton film is fantastisch. Pompoenkoning Jack heeft genoeg van Halloween en wil kerst overnemen door de Kerstman te ontvoeren, maar dit gaat helemaal mis.

Home Alone

giphy-3

Niet op televisie, wel gewoon lekker op Netflix. Twee inbrekers gaan onvoorbereid een huis binnen op kerstavond. Ze waren echter niet voorbereid op de slimme Kevin die wel van een paar geintjes houdt.

The Polar Express

giphy-4

In deze kerstfilm wordt het geloof in de Kerstman bij een jongetje nieuw leven ingeblazen. Hij komt namelijk met een trein op kerstavond op de Noordpool terecht! Een favoriete kerstfilm voor veel mensen, en terecht.

Toch nog niet overtuigd van deze films? 10 redenen waarom Love Actually de beste kerstfilm aller tijden is

Bron gifjes: Giphy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het is pas écht Kerstmis als je deze 5 kerstfilms hebt gezien (op Netflix!)
Sluiten