Redactie
Redactie Kids 26 mei 2016

Het leukste speelgoed voor (kleine) kinderen

Want dat heb je vaak allang in huis. In plaats van de tientallen euro’s die we uitgeven aan speelgoed waar onze bloedjes (als het meezit) een paar weken intensief mee spelen, is het vaak ook prima gebruik te maken van alternatief speelgoed.

Toegegeven, waarschijnlijk red je het er maar één jaar mee, maar het is het proberen waard. Mijn dochter beleefde de eerste 1,5 jaar van haar leven eigenlijk de meeste lol aan de volgende semi-huishoudelijke attributen:

Kartonnen doos

Want die kan je in- en uitvouwen, erin zitten, omdraaien, etc. Ooit vertelde een kinderpsychologe me dat spelen met een kartonnen doos bovendien het meerdimensionale inzicht van je kind stimuleert. Aangezien ik daar zelf nulkommanul over beschik, was het bij ons thuis een komen en gaan van dozen.

Lege fles (spa, shampoo, ketchup, etc.)

Klopt, niet milieuvriendelijk, maar goed voor een paar middagen lol: de fles. Ook leeg een interessant studie-object, maar kijk eens wat er gebeurt als je ‘m vult met een vloeibare substantie – dan heb je pas echt dikke pret (en weer een paar uur vertier).

Bezem

Zij die heel angstig zijn voor bacterieën vinden deze misschien niet heel verantwoord, maar mijn dochter kan uren zoet zijn met het vegen van de kamer. Met als resultaat dat we voor haar een eigen bezem gekocht hebben, waarmee ze ons de nodige huishoudelijke taken uit handen neemt. We noemen het graag een win-win.

Ballon

Verkrijgbaar in zakjes van tien, kosten: een appel en een ei. Tuurlijk, als ‘ie knapt schrikt ze zich even een ongeluk (en wordt er hoogstwaarschijnlijk ook even heel hard gebruld), maar de oplossing is dichtbij. Te weten: ballon nummer twee uit het zakje pakken, opblazen en klaar ben je. Te herhalen tot nummer 10, en dan als de wiedeweerga naar de supermarkt om een nieuw zakje te halen.

Bron: Society6

Papier

In het begin vond de dochter alleen papier al geweldig, vooral omdat het te verfrommelen/verscheuren was. Inmiddels – in het geval van cadeautjes – ligt het accent al iets meer op wat er in het (inpak)papier zit, maar nog steeds is papier een leuk concept. Al moet er bij gezegd worden dat, wanneer het eenmaal verfrommeld/verscheurd is, de lol er snel af is. Gelukkig kun je dan snel overgaan op papier 2.0 – zie #6.

Papier en kleurpotloden

Ga het wereldwijde web op en ga naar Kleurplaten.nl. Zorg dat je een mooie collectie kleurpotloden en/of krijtjes hebt, leg ze op tafel en kijk wat er gebeurt. Ik moest eerst zien dat ze dat op het kinderdagverblijf moeiteloos 1,5 uur non-stop volhield, voordat ik begreep dat ik thuis ook een ‘kleurtafel’ moest installeren. Weing dingen zijn leuker dan samen met je kind te kleuren. Tip: geen viltstift.

Bal

Het was niet voor niets één van haar eerste woorden: bal.

Bellenblaas

Even los van de zeepvlekken die het op de bank geeft: superleuk. Toegegeven, hiervoor moet je waarschijnlijk wel even richting speelgoedwinkel wandelen.

Toegegeven, op een gegeven moment kom je hier niet meer mee weg, en wordt het toch echt tijd een poppenhuis, racewagen, Frozen-speelhuis, speelgoedhond en god-weet-wat-nog-meer voor ze moet kopen. Wat niet wegneemt dat het leuk is om af en toe ook even back to basic te gaan.

Welk huishoudelijk speelgoed doet het goed bij je kinderen? Reageer hier!>

Pssst! Op zoek naar speelgoed voor je baby? Dit is het allerbeste speelgoed voor je baby!>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het leukste speelgoed voor (kleine) kinderen
Sluiten