Body 1 nov 2014 Redactie

Het lichaam van de Nederlandse man is zo slecht nog niet!

Ja dames, je leest het goed. Wij hebben internationaal gezien weinig reden tot klagen. De perfecte man bestaat niet, maar als je een Nederlander aan de haak hebt geslagen heb je grote kans dat ‘ie tenminste gezond is. Iets waar Amerikaanse vrouwen straks alleen nog maar van dromen…

Gezond zijn is belangrijk, dat weten we allemaal. Maarja, wanneer ben je gezond? Een tijdje terug berichtten we jullie over de 33-jarige Melanie Ward die met haar 70 kg overgewicht bleek te hebben. Artsen vinden dit alarmerend aangezien zij hét gemiddelde Australische vrouwenlichaam vertegenwoordigt. Maar hoe zit het dan met het gemiddelde mannenlichaam? Hoe ziet dat er überhaupt uit?

All_Countries_Front.resize_640x

Grafisch kunstenaar Nickolay Lamm brengt het prachtig voor ons in kaart. Vorig jaar werkte hij mee aan het wereldwijde Body Measurement Project, waarbij mannen tussen de 30 en 39 jaar uitvoerig werden opgemeten. Met de resultaten kon Lamm de gemiddelde man per land creëren.

Country-Measurements

Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar de digitale heren geven een goed beeld van mannenlichamen wereldwijd. Vooral verschillen in lengte en omvang vallen op. De Amerikaanse man (links) is duidelijk het dikst. Hij heeft een buikomvang van bijna 100 cm! De Japanse man is met 82,9 cm het smalst, maar met 171,4 cm ook het kleinst.

Screen-Shot-2013-10-09-at-11.27.30-AM

Het overzichtsbeeld toont ons het gemiddelde BMI. Amerikanen hebben het hoogste BMI, gevolgd door de Fransen, de Nederlanders en de Japanners. Maarja, de Nederlandse mannen zijn gemiddeld 183,3 cm. Conclusie: de Nederlandse man is het gezondst!

USA-Netherlands-Side-Captions

Tot slot vergelijken de wetenschappers onze ‘Jan’ met hun Amerikaanse ‘Joe’, en volgens mij zijn ze stiekem best een beetje jaloers… Check ook hoe ze ‘Jan’ blond haar hebben gegeven: onze gezonde kaaskop. Nu maar hopen dat hij z’n voorsprong weet te behouden!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het lichaam van de Nederlandse man is zo slecht nog niet!
Sluiten