Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns 3 mei 2014
Leestijd: 3 minuten

Het mooiste buurmeisje

Phileine had ooit, in een ver verleden een Doutzen momentje. Als catwalkmodel. Nu zijn ze beide zwanger. Tijd voor een kleine vergelijking…

Lieve Doutzen,

Wat ben je mooi. Getsie, wat ben je mooi. Jij bent het type vrouw dat valt onder ‘girl next door’. Nou, ik kan je verzekeren mijn buurmeisjes zijn geen van allen ook maar een klein beetje zo mooi als jij. En trouwens, ik ben ook al jaren iemands ‘girl next door’ maar mij werd nooit gevraagd of ik eens een fotoshoot wilde doen omdat ik zo’n klassieke schoonheid ben.

Donna Canonna

Hoewel, één keer ben ik gevraagd of ik mee wilde lopen in een catwalk show. Ik werkte op dat moment in Italië en er kwam een dame naar me toe die me vertelde bij mij te moeten zijn. Ze zochten een jonge vrouw met lang blond haar. Ik voldeed aan die twee simpele eisen en dus liep ik vereerd, verbaasd en verrassend vrolijk achter haar aan. Ik zou met twee heren modellen the runway af lopen en dan een mannelijk persoon op de front row indringend aankijken.

Oefenen hoefde niet, ze vertrouwde op mijn ‘talent’. Ik moest me een uur van tevoren melden want ik moest nog even kennis maken met de crew en nog een pak aan. ‘Een pak’ klonk niet echt haute couture maar ik gokte dat dat slechts een taalverwarring was. Dat was het niet. Ik bleek als ‘donna canonna’ de catwalk op te mogen. Een dikke-dames-pak waar een sumoworstelaar jaloers op zou zijn werd mijn tenue en Ma Flodder diende als voorbeeld voor de visagie.

Friesche nuchterheid

Even waande ik me de nieuwe Cindy Crawford tussen de twee wel heel goed gelukte heren, maar met dat pak aan kon ik eigenlijk alleen maar heel hard lachen en vreselijk genieten van mijn moment of fame. En daar, lieve Doutzen, zie ik dus een gezamenlijk kenmerk. Want zoals ik genoot van die lullige catwalksessie, zo lijk jij te genieten van die geweldige opdrachten van jou. Je bent niet gewoon mooi, je geniet van je leven en lijkt door elke foto heen te zeggen: ‘kijk eens wat leuk dat ik dit mag doen’. Jouw nuchtere friese houding maakt dat je opvalt. Tussen al die andere prachtige modellen steek jij er met kop en schouders bovenuit. Wij vrouwen (als ik namens de Famme lezeres mag spreken) gunnen jou die aandacht. Wij vrouwen kennen geen jaloezie als het om jou gaat. Wij vrouwen voelen ons allemaal een beetje met je verbonden, alsof je ons buurmeisje bent zeg maar.

Hetzelfde

En nu ben je weer zwanger en hebben we zomaar een tweede gezamenlijk kenmerk te pakken. We zijn hetzelfde! Jij prachtig in nog altijd maatje 34 met een bolletje. En ik ook. Behalve dan dat ik geen maatje 34 heb en ook van een bolletje geen sprake is. Meer een soort van vierde dimensie die zich op mijn lijf heeft vastgezet. En echt prachtig is het ook niet meer te noemen. En dat is maar goed ook. Stel je voor dat iedereen er zo uit zou zien als jij. Zou een saaie bedoeling worden. Bovendien erg druk op die catwalk. Dus met alle liefde zet ik een stapje terug en gun ik jou de spotlights. Dan blijf ik wel gewoon de ‘real girl next door’.

Met collegiale en warme groet,

Phileine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het mooiste buurmeisje
Sluiten