Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 7 sep 2016

Het verhaal achter deze glimlachende tweeling breekt je hart

Niemand kan ontkennen hoe aandoenlijk deze foto is. Dat laat geen moederhart koud. Vooral wanneer je het schrijnende verhaal achter de foto hoort, want dit was één van de laatste momenten waarop de tweeling nog samen was.

We zien de Amerikaanse tweeling Mason en Hawk Buchmeyer met slechts elf dagen oud. Het is de allereerste keer dat de jongetjes na de geboorte zijn herenigd. En daar bleken ze zelf ook heel blij mee, want wat volgde was dit ontroerende gebaar. ‘Meteen toen Mason Hawk aanraakte, greep hij naar zijn armpje en kreeg hij een grote glimlach op zijn gezicht’, zo lieten de ouders op deze speciale Facebookpagina weten. Een prachtige momentopname dat is vastgelegd. Geen wonder dat de foto binnen no time viral ging, ook tot grote verbazing van de ouders zelf.

LEES OOK: De geboorte van deze bijzondere tweeling is uniek>

De enige foto

Als het alleen bij deze foto zou blijven, dan zou het de boeken ingaan als een van de schattigste foto’s. Maar de afloop is minder rooskleurig. Helaas is en blijft dit de enige foto van de tweeling, want na een genetische test bleek iets helemaal mis te zijn met Hawk.

De diagnose luidt Congenitale Hernia Diafragmatica’ (CHD), ook wel een middenrifsbreuk genoemd. Dit betekent dat de opening tussen borst- en buikholte wijder is dan normaal waardoor organen op de verkeerde plaats terecht kunnen komen, wat het een levensbedreigende aandoening maakt. Een aandoening die maar heel weinig voorkomt, bij slechts 0,001 procent van de pasgeborenen, zo laat National Institutes of Health weten. Maar de afloop is vaak fataal. Vanochtend lieten de ouders op Facebook weten dat Hawk aan de zeldzame aandoening is overleden.

Symbool

Niet alleen wij blijken ontroerd te zijn door dit verhaal. Het bericht en vooral de bijzondere foto weten vele harten te raken, want de Facebookpost is al meer dan 27K keer gedeeld en heeft inmiddels 113K likes. Het is uitgegroeid tot een symbool van de bijzondere band van tweelingen. En dat al vanaf moment één. En vooral, hoe zeldzaam het is om zó’n foto te kunnen maken op zo’n bijzonder moment. Dat neemt niemand je meer af.

Ongelofelijk! Hand in hand (te vroeg) geboren tweeling na 2 jaar nog steeds onafscheidelijk>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scary MommyMason & Hawk

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het verhaal achter deze glimlachende tweeling breekt je hart
Sluiten