Thea Tijssen
Thea Tijssen 1. Categories 14 februari 2017

Het verhaal achter deze milestone-kaartjes voor prematuren is schitterend

Elke mijlpaal van een baby is reden voor een feestje, maar als je baby te vroeg geboren is, vind je alle eerste keren – zelfs die ‘stapjes’ die voor anderen minimaal lijken – ontzettend bijzonder. En terecht.

Amy Purling begrijpt als geen ander de onderliggende emoties die erbij komen kijken als je je premature baby ziet opbloeien. Amy beviel tien weken te vroeg van baby James, zo lazen we op PopSugar. Ze zag hem vechten voor z’n leven tijdens zijn vijf weken durende verblijf in de neonatale intensive care unit. Juist door deze heftige periode bedacht Amy dat het mooi zou zijn om elk speciaal moment op gepaste wijze vast te leggen.

LEES OOK: 6 dingen die je nóóit moet zeggen tegen de ouders van een prematuur

Eigen kracht ademen

Toen haar ‘wonderbaby’ sterk genoeg was om bij Amy op haar borst te liggen, nam een verpleegkundige een foto en printte deze ter herinnering aan dit mooie moment.

Miracle Mumma

Vanaf dat moment begon Amy elk nieuw ‘ding’ dat haar baby leerde te documenteren. Vanaf de eerste keer dat hij z’n ogen opende tot de eerste zuig aan een fopspeen. Dit bracht haar op het idee voor Miracle Mumma: milestone-kaartjes die ze speciaal voor ouders van premature baby’s ontwierp. Zodat zij de geweldige eerste keren in hun baby’s leven kunnen vastleggen. Van alles heeft ze kaartjes gemaakt: vanaf het moment dat ze op eigen kracht kunnen ademen tot een infuus dat wordt verwijderd.

LEES OOK: Op deze 6 mijlpalen bereidt geen enkel babyboek je voor

Waardevol

Amy hoopt dat haar kaartjes niet alleen ouders zullen helpen om deze mooie, waardevolle momenten vast te leggen in heftige tijden. Maar dat ze hen hiermee ook ondersteunt en laat zien dat ze niet alleen in deze reis staan.

Kijk hier naar de mooie momenten die ouders van premature baby’s vastlegden mét bijzondere Miracle Mumma-kaartjes.

Ben jij dol op milestone-kaartjes? Misschien kun je ook, net als Amy, een nieuwe collectie ontwerpen. Vergeet dan niet de volgende mijlpalen (die je niet in boekjes leest) mee te nemen.

Instagram-foto’s: Miracle Mumma

Reageer op artikel:
Het verhaal achter deze milestone-kaartjes voor prematuren is schitterend
Sluiten