Het verhaal van dit jongetje bewijst de extreem bijzondere band tussen tweelingen

Vijf jaar na het nemen van deze foto gaat het beeld viraal waarin je de toen 5-jarige Walker bij het graf ziet zitten van zijn tweelingbroertje Willis. De band tussen tweelingen wordt in dit ene beeld onmiskenbaar gevangen. Walker bezoekt het graf van zijn broertje regelmatig om te praten en te vertellen over zijn leven.

De foto raakt vele mensen en vooral moeders van tweelingen reageren massaal op het bijzondere verhaal van Walker en zijn gezin. Met het openbaar maken van hun verhaal hoopt de moeder van de jongetjes meer bekendheid te krijgen voor de aandoening waaraan Willis in de baarmoeder overleed. Het tweeling-op-tweeling transfusie syndroom (TTTS) is een zeldzame ziekte die voorkomt bij tweelingen die dezelfde placenta delen. Willis overleed na 23 weken in de buik ten gevolge van TTTS, waarbij het ene kindje meer bloed toebediend krijgt dan het andere.

Lees ook: Waarom het zo mooi is om moeder van een tweeling te zijn.

Band tussen tweelingen

De bijzondere band tussen tweelingen waar veel over gesproken wordt, is bij Walker en Willis zonder twijfel heel groot. Walker, die zijn broertje nooit ontmoet heeft praat non-stop over zijn broertje en bezoekt het graf regelmatig om met hem te praten en de herinnering aan hem levend te houden. Moeder Brooke vertel aan Mirror Online:

‘Hij praat al sinds hij klein was over zijn broertje en ik geloof dat hun connectie enorm sterk is, ookal leeft Willis niet meer. De connectie is nu nog aanwezig. Willis leeft voort in Walker en ik geloof dat hij waakt over zijn broer.’

Op de dag van deze foto, die in 2012 is genomen wilde Walker graag vertellen over zijn eerste dag op de kleuterschool. Brooke wilde deze foto graag nemen om het verhaal over TTTS te kunnen vertellen en kracht bij te zetten met deze lieve en aangrijpende foto. Met deze foto hoopt ze meer bekendheid over de ziekte te krijgen, omdat haar dokter er te weinig kennis over had.

Elk jaar organiseert ze nu de ‘Walker and Willis Birthday Walk to Fight TTTS’ die op 11 maart wordt gehouden. ‘Leven zonder mijn lieve Willis voelt helemaal niet goed’, zegt ze. ‘Maar Willis leeft voor en vecht nu ook tegen TTTS.’

Deze foto van een tweeling raakt ons ook diep.

Facebook

Reageer op artikel:
Het verhaal van dit jongetje bewijst de extreem bijzondere band tussen tweelingen
Sluiten