Anne Broekman
Anne Broekman Kids 17 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

10 x hierom huilde mijn peuter deze week

Vorige week werd mijn dochter twee en daarmee zijn de terrible two’s een feit. Mijn peuter besloot maar meteen de daad bij het woord te voegen en brulde de afgelopen dagen om de meest onbegrijpelijke dingen.

Nou snap ik heus wel dat er in die tranen veel frustratie schuilt, omdat ze nog niet goed kan praten en zich dus niet op een andere manier kan uiten. Eerder schreef ik al over haar bij vlagen bizarre uitbarstingen. Af en toe ben ik gewoon het spoor bijster. Kijk (en huil) mee:

1: Omdat ze taart kreeg

De hele familie had zich om ons jarige apie verzameld en ik sneed een mooi stuk voor haar af – ik verheugde me al op de klassieke taart-knoei-foto’s – maar mevrouw was er niet van gediend. Brullend duwde ze de taart van haar af.

2: Omdat ze haar nieuwe loopfiets niet mee naar bed kon nemen

Nou ja, ons cadeau viel in ieder geval in goede aarde. Positief blijven denken!

3: Omdat ik de blender aanzette

Dat doe ik elke ochtend, maar het blijft haar verrassen.

4: Omdat ze niet met blote benen naar buiten mocht

Eerlijkheidshalve moet ik daarbij vermelden dat ze wél een sjaal had omgeslagen.

5: Omdat ze haar knuffel ‘Haaschj’ wilde

Die had ze al in haar handen en toen ik als redelijk mens haar daar op wees, was het hek al helemaal van de dam.

6: Omdat ze een stukje peperkoek wilde

En dat ook meteen van mij kreeg. Maar blijkbaar niet snel genoeg.

LEES OOK: Om deze gekke, bizarre dingen huilden júllie dreumesen tranen met tuiten

7: Omdat ze van mij niet met een stok tegen het raam aan mocht slaan

Het arme kind mag ook niets!

8: Omdat ze geen drollen uit de kattenbak mocht vissen

Zoals ik al zei: ze heeft het zwaar met mij als moeder.

9: Omdat ze in bad moest

En daarna: omdat ik haar uit bad haalde. Make up your mind, woman!

10: Omdat ik haar verschoonde

Die luiers werken nog steeds als een rode lap op een stier bij haar. Woest wordt ze ervan.

Dus ja, er worden nogal wat traantjes geplengd in ons huis. Daar staat tegenover dat die hysterische huilbuien net zo snel over zijn als dat ze komen opzetten én dat haar lach fantastisch klinkt. En dat mag ook weleens gezegd worden.

Zelfs slechte films kijken we met een glimlach voor ze af: deze ouder-illustraties laten we lachen én huilen van herkenbaarheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 x hierom huilde mijn peuter deze week
Sluiten