Het wordt een mooi wit nieuw jaar met stralend witte tanden

(Advertorial)
Naarmate de jaren vorderen 30, 35, 40 (who is counting) zou je denken dat je minder om het uiterlijk geeft, maar niets is minder waar. Sterker nog, op de Famme redactie doen de dertig plussers meer moeite dan voorheen om er strak en stralend bij te lopen. Zeker ons visitekaartje (gezicht en lach) krijgt alle aandacht die het verdient.

Net zo zeer als ik verlang naar de sneeuw droom ik van witte tanden. Beide zijn maar moeilijk waar te maken momenteel. Tenzij je rigoreuze maatregelen neemt, zoals een reis naar een gletsjer boeken of een laserbehandeling bij een whitening kliniek ondergaan. Beide prijzig en te ver van het bed. Het liefste loop je van het bed richting de badkamer om daar aan de slag te gaan met een goed product.

Vijf dagen claim

Hoewel sceptisch ga ik dan ook gretig in op de uitnodiging om een nieuwe whitening tandpasta te testen die claimt binnen vijf dagen eerste resultaten te boeken en na tien dagen zichtbaar wittere tanden te realiseren. En dus krijgen we op de Famme redactie een aantal tubes toegestuurd van Colgate Max White. Sceptisch? Je hoort wel eens iets over te veel bleken en schuurpapier effect, maar Colgate Max White is gemaakt met dezelfde ingrediënten die bij tandartsen gebruikt worden bij whitening technieken. Colgate zegt de enige in de markt te zijn die deze type van whitening kan bieden. Veilig je tanden witter maken dus. Ik ben getriggerd.

ik drink veel koffie en ben dol op spicy eten, met als gevolg minder witte tanden

Op de redactie sta ik bekend als Mrs. Latte Macchiato en ja ik drink veel koffie. Daarnaast ben ik dol op gekleurd eten uit de spicy keuken, met als gevolg minder witte tanden. En laat mijn lach nu net mijn handelsmerk zijn. Sinds de verkleuring lach ik toch net wat minder breeduit, vooral op foto’s en dat is bijzonder jammer (vind ook mijn partner). Tijd dus om naast de reguliere verzorging (flossen, poetsen x2 en de reguliere bezoeken aan de tandarts) mijn horizon te verbreden richting whitening tandpasta. Bleken vind ik een brug te ver, dus ik ben heel benieuwd of de Colgate Max White zijn claim gaat waarmaken. Oude tandenborstel en standaard tandpasta eruit, enter de rode tube met de Colgate Max White One tandenborstel (voor het beste resultaat).

Dag 1

Ik bestudeer aandachtig de de knalrode tube en krijg meteen zin om mijn designer liptick weer tevoorschijn te tovern in scharlaken rood. Met verkleurde tanden niet een heel goed plan, maar met een witter gebit stift ik de mond regelmatig mooi rood. Op de tube lees ik dat het niet voor kinderen onder de zeven jaar oud is. Wat ik aan de ene kant ook gek zou vinden (gezien je wel echt iets gaat weg bleken/poetsen), maar het stelt me ook gerust. Kinderen boven die leeftijd kunnen het gebruiken. Dan zal de pasta vast niet te schadelijk zijn. Ik begin dus met poetsen en constateer dat de smaak me goed bevalt (ook niet onbelangrijk) en de borstel lekker stevig poetst zonder mijn tandvlees te irriteren. Een prima begin.

Dag 5

Ik heb expres de eerste dagen niet goed in de spiegel gekeken naar mijn gebit, omdat geleidelijke verbeteringen moeilijker waar te nemen zijn dan plotselinge. Volgens Colgate Max White pakt de pasta niet alleen huidige verkleuringen aan, maar gaat het ook nieuwe verkleuringen tegen. Kijk! Lattes blijven drinken zonder schuldgevoel, ik houd ervan. Ik onderwerp mezelf aan een grondige blik in de spiegel na mijn eerste poetsbeurt van de dag en het lijkt warempel echt alsof ik al verschil zie. Het valt mijn lief ook op dat ik meer lach en dat bevalt hem goed. De wittere tanden benoemt hij niet, maar goed dat zou wel heel observatief zijn van een vent…

Dag 10

Ik besluit mijn ogen weer vijf dagen te sluiten voor de spiegel. Als je een winner te pakken hebt moet je niet van koers veranderen zei mijn pa altijd. Op de tiende dag open ik ze weer (ik deed dit overigens echt alleen voor de spiegel hè…) en ben verbaasd door het resultaat. Bizar wat zichtbaar wittere tanden met je gevoel doen. Je hebt werkelijk zin om meer te lachen. En lachen maakt je mooier en zekerder en zelfs iemand van veertig met een gezin, baan en druk leven vol besognes kan zich druk maken om dit soort zaken. Ik besluit een mooie foto van mezelf met white smile op Facebook te zetten en krijg (volkomen terecht vind ik) meer likes dan anders. Wat een mooie lach heb je toch, kopt mijn vriendin uit Kaapstad.

Voor jou?
Voor iedereen die wel wittere tanden wil maar sceptisch is over whitening tandpastas en bleken een brug te ver vindt kan ik de Colgate Max White zeker aanraden. Voor een paar euro weet je na tien dagen of je fan bent of niet. Ik voorzie een trend in socialmedia #colgatesmileselfie en weet je wat ik begin er gewoon mee!

Famme mag 100 tubes weggeven van de Colgate Max White tandpasta. Want proberen en zien is geloven. Wil je kans maken op een tube? Vul je gegevens in!

Ja, ik maak graag kans op 1 van de 100 tubes Colgate Max White

[contact-form-7 id=”84745″ title=”Ja, ik maak graag kans op 1 van de 100 Colgate Max White samples”]

Colgate Max White is o.a. te koop bij Etos en Kruidvat. Voor meer informatie check de website.

In samenwerking met Colgate

Reageer op artikel:
Het wordt een mooi wit nieuw jaar met stralend witte tanden
Sluiten