Anne Broekman
Anne Broekman Gezondheid 28 aug 2017

Heuptasjes zijn terug! Of je dat nou leuk vindt of niet

Heuptasjes alleen oké voor bejaarden op groepsreis of kinderen die de avondvierdaagse lopen? Helemaal niet! Deze handige modellen zijn weer helemaal salonfähig en Famme’s Anne is er maar wat blij mee.

De nieuwssite Huffington Post pakte er onlangs groot mee uit: heuptasjes zijn weer helemaal terug van weggeweest. Bekende Hollywood-sterren flaneren met deze ooit verfoeide accessoires. Kendall Jenner en rapper A$AP Rocky zijn fan, Leonardo DiCaprio werd met een exemplaar gespot tijdens een trip in Thailand en Kourtney Kardashian heeft er eentje van Chanel – als je het doet, doe het dan goed. Deze hipsters snappen eindelijk wat ik – hoe avant gardisch – al jaren weet: de heuptas kicks ass.

LEES OOK: Hot or not: die goeie ouwe slippers

Handen vrij

Je zag de heuptasjes de laatste jaren stiekem al her en der verschijnen op festivals. Handig, want je sleutels, telefoon en drankmuntjes passen erin en jij hebt je handen vrij om te drinken en te dansen. En dat is nou precies de reden waarom ik al jaaaaaaren een kek paars heuptasje draag tijdens carnaval. Het is toch een stuk fijner proosten, hossen en polonaise lopen zónder irritant tasje om je schouder. Eerlijk is eerlijk: ik heb ‘m nog niet in het dagelijks leven durven dragen. Hoewel dat best een goed plan is, gezien ik wel acht handen nodig heb om mijn drukke peuter in het gareel te houden. Misschien toch maar een nieuw, niet naar bier riekend, exemplaar aanschaffen. Hieronder alvast wat tasjes, puur ter inspiratie:

Burkely festival bag heuptas cognac, €49.95, Hipperz

Royal Republiq Darth heuptas, €89,95, Zalando

Spiral Harvard heuptas, €17,99, Bol.com

Versace heuptas, €699,95, Zalando

Leopard Waist Pack, €27,62, Etsy

Je moeder zei het vroeger al: alles komt een keertje terug. 23 modetrends uit de 90’s die nu wéér een hit zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Heuptasjes zijn terug! Of je dat nou leuk vindt of niet
Sluiten