Hier kan geen doosje aardbeien tegenop

Phileine kijkt Boer Zoekt Vrouw en klimt direct in de pen om boer Geert te schrijven.

Dag ome Geert,

Liever nog schreef ik een brief aan boer Tom. Ik hoef u vast niet uit te leggen wat de reden hiervoor is. Eigenlijk vind ik het niet helemaal eerlijk dat een jongen als Tom in een, door onze euro’s gesponsorde televisie-omgeving, om een vrouw mag gaan zitten zeuren. Daar zijn kroegen voor verzonnen.
Mijn man zou het trouwens minimaal waarderen als ik Tom een brief zou schrijven. Met een brief aan u, ons aller Ome Geert, kom ik wel weg.

Doosje Aaarrebeien

Wat was het spannend, hè? Door de poriën van de tv kon ik bijna ruiken hoe spannend u het vond. Ik snap dat wel. U was altijd gewoon boer Geert, van de aardbeien en de bloemkolen. Nu bent u ineens “oh jee giebel giebel wat is hij leuheuk”-Geert. En dat is toch even wennen, tien van die heerlijke, Hollandsche tantes op de stoep. Daar kan geen doosje aardbeien tegenop. Ook niet als ze glimmen als een vrouw.

Bertie terug in de kast?

Ik heb met razend veel plezier gekeken naar de speed-gesprekjes die u voerde aan het gezellige ouderwetse tafeltje. Al stuiterballend vloog u door het scherm. Van de ene vrouw nog hoger dan van de andere. Alsof het verse bloemkolen waren die na het verwijderen van de doffe groene bladeren stralend wit tevoorschijn kwamen.

‘…vrouwen die zo overweldigd zijn door uw persoon dat de thee onaangeroerd blijft staan, vrouwen die al bij de eerste aanblik op tv volledig over hun toeren zijn…’ – Phileine

Ik zag zelfs vrouwen die voor de andere boeren waren gekomen naar u lonken toen u op het bordes dat gekke dansje uitvoerde. Misschien zag ik het mis, maar ik meen zelfs gezien te hebben dat boerinneke Bertie geneigd was terug in de kast te kruipen toen ze diep in uw guitige oogjes keek.

Postmenopauzale hormonen

Al met al was het een dag om voor altijd in de boeken na te lezen. Een dag om nog jaren over de toonbank over op te scheppen. Want vrouwen die zoveel cadeautjes meenemen, die zo overweldigd zijn door uw persoon dat de thee onaangeroerd blijft staan, vrouwen die al bij de eerste aanblik op tv volledig over hun toeren zijn… Die vrouwen moet je koesteren. Die zou u in een doosje moeten doen. Of beter, misschien in een kratje. Het zijn tenslotte dames op leeftijd en met al die postmenopauzale hormonen die zijn vrijgekomen, wordt het in een doosje wellicht een beetje te krap en te warm.

Vruchtbare weken

Lieve ome Geert, ik hoop dat u het niet erg vindt dat ik u ‘ome Geert’ noem. Dat is een gevoel dat ik gewoon meteen bij u had. Een beetje net als Hetty maar dan anders. Ik wens u een paar heerlijke, vruchtbare weken toe. Geniet maar fijn van al dat schoon van de Hollandse akkers en volg uw hart. Dan kom ik in de lente wel een keertje een doosje aardbeitjes scoren bij u en tante Hetty.

Liefs,

Phileine.

Reageer op artikel:
Hier kan geen doosje aardbeien tegenop
Sluiten