Marlies Jansen
Marlies Jansen Erop uit januari 2, 2016

Híer wil je naartoe in de zomer van 2016

Ook zo’n zin in dit nieuwe jaar? Met straks weer een frisse lente en een fijne zomer? Inderdaad, die lijken nog ver weg. Voor het boeken van een uniek, fijn vakantieadres ben je echter perfect op tijd, weet Bijzonder Plekje. Onze Top 5:

[STAP stap=”1″]

Op Hollandse bodem

Heb je ooit gehoord van een Grondulow? Dat is een halfrond vakantieverblijf met een groen grasdak. Gebouwd van natuurlijke materialen, stoer en onopvallend in het boerenlandschap. De Grondulows van Koe in de Kost zijn van alle gemakken voorzien, en je slaapt er pal naast de koeien. En wat echt geweldig is: de kinderen mogen meehelpen met het voeren van de koeien, pony’s borstelen, melken, tuinieren en andere boerderijklusjes. Je kunt hier ook kaas maken, en zelf de eieren rapen voor je ontbijt!

[STAP stap=”2″]

In de Franse Pyreneeën

Kleinschalig, hip, luxe, landelijk én kindvriendelijk: het zijn slechts een paar kreten die van toepassing zijn op Les neuf cerisiers aan de voet van de Pyreneeën. Je kunt kiezen tussen een luxe gîte of een comfortabele safaritent (denk: een romantisch bad op pootjes, privé sanitair, een hemelbed). Je kinderen vermaken zich hier met gemak hele dagen in het verwarmde zwembad, met de pony en ezel, op de trampoline of de schommels. Ook de omgeving is geweldig. Want: Pyreneeën! De stadjes Lourdes en Tarbes (markt) liggen ook in de buurt.

[STAP stap=”3″]

Op de Portugese wijnboerderij

Dit heerlijke adres ligt in een schitterende vallei tussen de fruitbomen. Bed and Breakfast Quinta Da Montanha is een oude wijnboerderij met B&B-kamers, sfeervol ingerichte safaritenten en een appartement. Hier ontbreekt het jou en je kinderen werkelijk aan niets. Ook fijn: binnen 15 minuten ben je op het strand. Wil je daar niet elke dag liggen? Er zijn tal van charmante stadjes en vissersdorpjes in de buurt, en Lissabon is slechts 90 km bij je vandaan.

[STAP stap=”4″]

Rust en ruimte in Frankrijk

De ruime opzet en het vele groen maken vakantiedomein Club les Ormes tot een waar paradijs als je kleine kinderen hebt. Je bloedjes kunnen onbelemmerd vrijuit spelen, en je hebt veel privacy rondom je verblijf. En of dat nou een safaritent of een van de Comfort- of Charme Lodges is, je hebt een fantastisch uitzicht. Dan zijn er ook nog faciliteiten die elke jonge ouder zalig vindt, zoals het restaurant met verse en biologische producten. Aan de rand van het zwembad smul je hier van verse smoothies, shakes en heerlijke lunchgerechten. Hmm!

[STAP stap=”5″]

Kasteel in Duitsland

Schloss Möhren is de droom van elk kind. Een écht kasteel met drie torens (waarvan twee zijn omgetoverd tot gastenverblijf) in het schitterende Beieren, daar waan je je toch meteen prinses of ridder? Kasteelvrouwe Sandra verhuurt vier vakantiewoningen, elk met een geheel eigen sfeer. Buiten de slotmuren is het Playmobil Funpark een aanrader, maar je kunt ook speuren naar echte fossielen. Schloss Möhren ligt namelijk middenin het Altmültal, een groot natuurpark met mooie wandelroutes, stadjes met een eeuwenoude historie. Genoeg te beleven!

5x eten op een plek waar kinderen wél welkom zijn!>

Reageer op artikel:
Híer wil je naartoe in de zomer van 2016
Sluiten