Redactie
Redactie Verhalen 2 jan 2015

Hij blies huwelijk af, zij nam wraak (op bijzondere manier!)

Denk je eens in: al jaren ben je samen met de liefde van je leven. Je maakt trouwplannen en het droomhuwelijk nadert. Dan krijgt de man bindingsangst en rent keihard weg. Dag aanstaande, dag sprookjeshuwelijk.

Het overkwam Shelby Swink. Een paar dagen voor het huwelijk blies haar aanstaande het huwelijk af: hij vond het allemaal maar lastig. Velen van ons zouden compleet door het lint gaan. Nee, Shelby vond het alles behalve leuk, maar ze ging er op een bijzondere manier mee om. Ze trommelde vrienden en familie op om de liefde en het geluk te vieren in het leven. De groep verplaatste zich naar het park en Shelby trok haar trouwjurk aan.

Ze had één doel

Shelby wilde verder met haar leven, dus had ze een fijn plan bedacht: die jurk moest verwoest worden en wel door middel van verf. De besmeurde jurk stond, in Shelby’s ogen, symbool voor afscheid van het oude.

“Ik ben een sterke vrouw die gelooft dat alles met een reden gebeurt. Ik wilde niet bij de pakken neerzitten door dit intens treurige verhaal.”

De ‘viering’ eindigde, zoals het hoort, met een champagnetoast. Ze proostte, in verf gehuld, op het leven. De jurk bracht Shelby terug naar ‘Barefoot Bride‘, de winkel waar ze ‘m heeft gekocht en waar je ‘m nu nog steeds kunt bewonderen. Shelby heeft het ook voor elkaar gekregen dat een deel van elke jurk die in de winkel wordt verkocht, naar een non-profitorganisatie gaat die vrouwen helpt hun innerlijke kracht te vinden. Met zo’n positieve houding kom je er wel!

Zo ziet een 10-jarige huwelijk eruit, dít is haar in ieder geval bespaart gebleven…

Reageer op artikel:
Hij blies huwelijk af, zij nam wraak (op bijzondere manier!)
Sluiten