Patricia van den Broek
Patricia van den Broek Persoonlijk 20 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

11 x herkenbare foto’s van Patricia: zo ziet een weekend met een peuter eruit

‘Zo’, zei mijn vriend vanmorgen tegen mij. ‘Lekker uitrusten op je werk vandaag.’ Waarop ik mijn bijna 3-jarige dochter een boks en een knuffel gaf en zij mij een knipoog (je weet wel, zo eentje met twee ogen dicht).

En nee, natuurlijk zit ik nu niet uit te rusten op mijn werk (wat moet mijn baas wel niet denken, zeg), maar even geen boerderijen met Duplo bouwen of een kind achterna jagen in de supermarkt is ook wel eens lekker. Al lach je ook wat af met zo’n kind, laten we dat niet uitvlakken. Hoe een weekend met een peuter er dan precies uitziet? Nou, zo.

1.

Het is soms even opstarten, zo’n dag.

2.

Maar daarna is het ook gewoon: Pietenpak aan en gáán.

3.

Zij: ‘Mama, ik verstop me hier. Wil jij tellen?’
Ik: ‘Joe, prima. Ik tel tot tien en dan kom ik je zoeken. Nee, niet roepen dat je achter die mand zit. Anders vind ik je meteen.’

4.

‘Nee, niet weer de Elza-sokken. Die heb je al twee dagen aan.’ Ach ja, kan het ook schelen.

5.

‘Kom je nou? Straks is de markt dicht. Ik werd net gebeld hoor. Ze gaan bijna sluiten. En waar zijn je sokken nou weer?’

6.

Dit is Lisa. Freaky, ja ik weet het. Ik schrik er ook steeds van. Ze is van mijn moeder geweest en staat ineens op plekken waar je haar niet verwacht. Helaas moet Lisa vaak mee op pad.

7.

En dan krijg je dus dit. Je man die met die enge pop door Ikea sleept.

8.

Ze vallen altijd in slaap, vlák voor je op je bestemming bent. En dus vond ik mezelf dit weekend terug op een parkeerplaats langs de snelweg. Zo van: als ik haar nu even laat slapen, wordt het straks in het museum vast een stuk gezelliger.

9.

En dat was ook zo. Op de terugweg kijken we nog even of de piraten van de boten thuis zijn. Want: ‘Die wonen daar toch mama?’ Ja hoor.

10.

Vingerverf om de dag af te toppen. Ook altijd leuk. Wie dat ooit heeft verzonnen?

11.

En nadat we de heksen hebben verjaagd met onzichtbaar toverpoeder, gaat het licht uit. Letterlijk. En ben ik toe aan een glas wijn. Of twee.

Famme’s chef Patricia volgen op Instagram? Dat kan hier.

Lees ook waar we eerder vandaag over schreven:

8 x dagelijkse gewoonten die slecht voor je gezondheid zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
11 x herkenbare foto’s van Patricia: zo ziet een weekend met een peuter eruit
Sluiten