Anne Broekman
Anne Broekman Erop uit 4 mrt 2017

Hilarisch herkenbaar! Man fotografeert zijn vrouw stiekem bij IKEA

Het overkomt de besten: je staat in de IKEA en hebt eigenlijk geen flauw idee wat je er nou eigenlijk kwam doen. Een man, het had de onze kunnen zijn, wordt door zijn vrouw meegesleurd naar de Zweedse meubelgigant een deelt stiekem een hilarisch fotoverslag online.

De foto’s van het shoppingtripje werden een paar dagen geleden door de man op online gallery Imgur geplaatst en worden massaal gedeeld. Haast als een buitenstaander doet de man met onderkoelde humor in het geniep verslag van het bezoekje aan IKEA. Niet gek dat zijn foto’s viral gaan, want het is zo enorm herkenbaar. Sta je daar weer met een weckpot/badmat/placemat in je handen, die je eigenlijk niet nodig hebt. Niet dat het ons ooit heeft weerhouden er een te kopen trouwens.

1: ‘Daar zijn we dan. Ons appartement is al ingericht. Ik heb geen idee waarom we nu terugkomen’

2: ‘We zijn hier blijkbaar om te lunchen’

3: ‘Ik heb paarse fruitsaus op mijn broek geknoeid, zoals ik hier altijd doe. Het zal gaan vlekken. Op Facebook gaf mijn tante het advies om er kokend water overheen te gooien. Ook adviseerde ze om dan wel eerst de broek uit te trekken’

4: ‘Omdat ik geen aanwijzingen kreeg over waar ik dit dienbladenwagentje moest laten, heb ik ‘m hier neergezet. Ik hoop dat het geen ongemak oplevert’

5: ‘Misschien zijn we hier voor meer opbergmogelijkheden. Mijn vrouw zegt: ‘Handig voor als we acht kinderen hebben.’ We hebben nul kinderen. We gaan weer verder’

6: ‘We kijken naar kaarsen. We hebben al veel kaarsen. Onze huidige kaarsen zijn van de IKEA. Deze zijn ietsje anders’

7: ‘Ze vraagt wat ik van deze opbergmogelijkheid vind. Ik zeg dat we hier geen ruimte voor hebben. Dat was blijkbaar het foute antwoord’

8: ‘We schijnen hier voor een spiegel te zijn. Ik probeer een gesprek te herinneren waarin mijn vrouw deze behoefte uitte’

9: ‘Dit is geen spiegel. Ons werkelijke doel hier is net zo mysterieus als de stippen op de klinkers in de productlabels’

10: ‘Mijn vrouw is gecharmeerd van de rattenknuffels. Dit alarmeert of verrast me niet, al verbaast het me wel dat de ratten zo prominent in het schap geplaatst zijn. Een vreemde marketingstrategie’

11: ‘Nog meer ratten. Ik begin te denken dat zij op een bepaalde manier belangrijk zijn in de Zweedse cultuur’

LEES OOK: Moet je even zien: IKEA komt met rake video

12: ‘Ze merkt op dat deze lepels zo stevig zijn. Onze andere maatlepels komen op mij niet structureel ondeugdelijk over’

13: ”Hier kan je de servetten vinden,’ zegt ze. Ik beaam dat, want ze heeft duidelijk gelijk’

14: ”Klaar?’ vraagt ze. Ik zeg ja, maar ik weet niet precies waar ze op doelt’

15: ”Dit zou heel mooi staan,’ zegt mijn vrouw. Ik uit mijn twijfels over het aan de muur hangen van een wildvreemde vrouw. Ze blijkt het over het lijstje te hebben. Ik moet op mijn tellen passen’

16: ‘We wonen in een kelder. Ik vrees voor het leven van elke plant die wij aanschaffen’

17: ”Wat is dit eigenlijk?’ vraagt mijn vrouw. Het etiket geeft geen antwoord’

18: ‘Mijn vrouw zegt dat deze planten haar doen denken aan baobab bomen. Ik herinner haar eraan dat deze meters hoog zijn. Ze krijgt nog eens een hoornvliesbeschadiging als ze zo met haar ogen blijft rollen’

19: ‘Ik ben betrapt’

20: ‘We rekenen af. We hebben een magnetronschaal, een suikerschaal en een lade-indeler. We hebben geen spiegel. ‘Ik wil een ijsje,’ zegt mijn vrouw’

21: ”Ik hou voor altijd van jou, ondanks dat ik dat sowieso al moet doen,’ zegt mijn vrouw. Ik hou ook van haar’

De Förhöja, Björksnäs of Orfjäll nader verklaard: dus dát betekenen die tongbrekende IKEA-namen

Bored Panda

Reageer op artikel:
Hilarisch herkenbaar! Man fotografeert zijn vrouw stiekem bij IKEA
Sluiten