Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 10 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Hilarische uitspraken van kinderen over hun zwangere moeder

Dat kinderen niet goed zijn in het verbergen van hun gedachten, vinden we als ouder zijnde niet gek. Deze twaalf goudeerlijke uitspraken van kinderen over zwangerschap laten dat perfect zien.

Laten we eerlijk zijn, dat hele bloemetjes/bijtjes verhaal is ook best lastig. Begrijpen we. Toch moeten we erg hard lachen om onderstaande uitspraken…

Gisteravond vroeg mijn kleuter (4) me of het pijn deed toen de dokter de baby via mijn mond in mijn buik stopte

We vertelden mijn dochter dat mama een baby in haar buik heeft en dat het kindje lid gaat worden van ons gezin. Nu vertelt ze aan iedereen die ze ziet dat mama een ‘baby gezin’ in haar buik heeft.

Mijn kinderen van zes en vier vroegen hoe de baby in mijn buik terecht was gekomen. Het eerste dat mijn man kon bedenken: ‘God heeft het daar gestopt’. En toen begonnen de vragen: ‘Was hij onzichtbaar?’ ‘Heb je zijn hand gezien?’ ‘Deed het pijn?’

Een tijdje geleden vertelde ik het kindje (2) van een vriend dat ik zwanger was. Ze zei: ‘Ikke kijken? ikke kijken?’ Ik zei: ‘Je kunt het nog niet zien, het zit nog in mijn buik.’ Waarop ze naar me toe liep, mijn shirt omhoog trok en zei: ‘Sesam, open u’.

Mijn kind (4 jaar) zag mijn 14-weken echo. Eenmaal op school vertelde hij tegen iedereen dat onze baby zwart en grijs zou worden. Mijn partner en ik hebben allebei een hele lichte huid, dus ik kan me voorstellen dat het bij veel mensen voor verwarring heeft gezorgd.

Mijn zesjarige is heel nieuwsgierig naar hoe borstvoeding werkt… Toen ik me laatst aan het uitkleden was, kwam ze de kamer in en riep: ‘Wow! Mam, je borsten zijn echt heel, heel groot nu! Ik denk dat de melk klaar is‘.

Ik en mijn zoontje (5) vanochtend… Ik: ‘Jackson, kun je even hier komen en me een plezier doen…?’ Hij: ‘Aaah mama, wanneer komt die baby, want ik kan al deze pleziertjes echt niet meer aan.

Mijn dochter van vijf is soms een beetje ontevreden over het feit dat ze een broertje krijgt. Soms, als ze ‘s ochtends wakker wordt zegt ze: ‘Goedemorgen mama en papa… en goedemorgen zombie baby.’

Toen ik thuis kwam van het ziekenhuis na de geboorte van mijn derde zoon, vroeg mijn andere zoon (3): ‘Weet je zeker dat daar niet nog een baby in zit, mama? Je buik is nog steeds HEEL dik!’

Wat zei jouw kleintje toen je zwanger was? Deel je quote met ons op Facebook, misschien lees je hem wel terug op Famme!

Nog meer genieten? Deze vader illustreerde de uitspraken van zijn dochter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hilarische uitspraken van kinderen over hun zwangere moeder
Sluiten