Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kinderen 8 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Een hitteplan voor je baby: waar moet je op letten?

De temperaturen stijgen deze week wel boven de dertig graden en dat gaat dus – je voelt ‘m al aankomen – niet in de koude kleren zitten. Al helemaal niet bij je kleintje. Het is daarom als ouder goed om extra rekening te houden met je baby. Benieuwd naar een hitteplan?

We vertellen waar je allemaal op moet letten!

Hitteplan baby

Monitor de temperatuur

Kleine baby’s van een paar maanden oud kunnen vaak nog niet hun lichaamstemperatuur reguleren. Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd te checken of je kind het niet te warm heeft. Voel even aan het nekje bijvoorbeeld. Vaak is het op hele hete dagen al voldoende om je kindje alleen een luier aan te trekken.

Voorkom uitdroging

Baby’s en kinderen tot vier jaar hebben minder vochtreserves dan volwassenen waardoor ze meer kans lopen op uitdroging. Het is goed je daar bewust van te zijn als ouder. Geef je kindje daarom ook iets vaker borst-of flesvoeding en zorg er zelf ook voor dat jij meer water drinkt. Is je kindje al ouder dan zes maanden? Dan kun je hem of haar ook wat water uit een flesje geven.

Vermijd de zon en zoek de schaduw op

Mocht je een zonnige tuin hebben en lekker buiten willen zitten, zorg dan voor voldoende schaduw. Het kan in de zon namelijk al snel een paar graden warmer zijn. Wanneer je een ommetje met de kinderwagen wil maken, moet je in ieder geval nooit een doek over de wagen heen leggen. De temperatuur onder de doek loopt namelijk ontzettend op.

Voldoende slaap

Je kan er bij wijze van spreken een heel plan voor opstellen: slapen in de hitte. Met deze hoge temperaturen heeft je kleintje vast meer moeite met in slaap komen. En dat terwijl een goede nachtrust ontzettend belangrijk is. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je baby wat makkelijker in slaap te laten vallen.

Kies bijvoorbeeld voor katoenen beddengoed, die stof neemt namelijk het meeste vocht op en ademt het best. Mocht je kindje in een slaapzakje slapen, kies dan voor heel dun materiaal.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme