Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body 14 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Ho! Dit is waarom je nú moet stoppen met je plastic flesje hergebruiken

Met dit warme weer is het water drinken bij de vleet. En dus gaat dat waterflesje overal mee naartoe. Hopelijk maar voor één keer, want dat plastic flesje waar jij dagelijks uit drinkt is een bron van bacteriën. Onderzoek wees onlangs uit om hoeveel bacteriën het precies gaat.

Afhaken mag, maar voor je eigen gezondheid is het misschien toch goed even verder te lezen. Ben je er klaar voor?

Gebaseerd op een test met twaalf flesjes, zaten er gemiddeld 300.000 bacteriën per vierkante centimeter(!). Dit losstaande getal zegt misschien niet zo veel, maar als we dit gaan vergelijken zul je helemaal versteld staan. Het gemiddelde hondenspeeltje bevat namelijk maar 3000 bacteriën per vierkante centimeter. Technisch gezien betekent dat dat het schoner is om aan het speelgoedbot van je hond te likken, in plaats van dat je een slokje neemt uit een plastic flesje dat niet goed schoon gemaakt is.

[source id=”attachment_117196″ align=”none”][/source]

LEES OOK: De 5-seconden-regel, in hoeverre werkt het écht zo?

Glas vs. Plastic

Reden voor paniek? Dat niet. Maar wellicht is het slim om te kijken naar schonere, betere (en duurzamere!) opties. Zoals het gebruik van een waterfles van glas of roestvrijstaal. Dat komt doordat plastic een grotere bron van bacteriën is. En glas en roestvrijstaal kunnen in de vaatwasser gewassen worden, waardoor ze meteen een stuk schoner worden.

Nog een handige tip: maak je glazen of roestvrijstalen waterfles droog met een schone theedoek en laat de lastige randjes (dop, bovenkant) helemaal drogen voordat je de fles weer gebruikt. Zo houd je jouw waterfles lekker fris en schoon.

Eh, wij denken nog wel even drie keer na voordat we ons flesje weer vullen.

Ook belangrijk: Drinken jouw kinderen wel genoeg water? En ook, hoeveel is genoeg?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Treadmill Reviews

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ho! Dit is waarom je nú moet stoppen met je plastic flesje hergebruiken
Sluiten