Leanne Hansma
Leanne Hansma Mind 7 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Waarom het hebben van een hobby goed is voor het gezin

De eigen bedrijfjes schieten als paddestoelen uit de grond en hobby’s die een zakcentje opleveren vliegen ons om de oren. Het lijkt wel of iedereen een side hustle heeft. Misschien omdat je er wat extra’s mee kunt verdienen, of gewoon omdat het heel erg leuk is om te doen.

Pluspunt: een side hustle schijnt goed te zijn voor het gezin. Hier zijn zeven redenen waarom jij jouw omgeving stimuleert met het hebben van een hobby.

1. Creatieve uitlaatklep

Met een kleine in huis heb je een stuk meer verantwoordelijkheden. Eerlijk is eerlijk: nu je dagen gevuld zijn met poepluiers en slaapliedjes word je niet op de meeste creatieve manier uitgedaagd. En dát is precies de reden waarom een side hustle misschien wel perfect is voor jou! Door het hebben van zo’n hobby kun je jezelf uitdagen met iets dat je super leuk vindt. Hoe leuk zou het zijn als je er dan ook nog eens een zakcentje mee kunt verdienen 😉

2. Werken aan je skills

Wanneer je gaat verdienen met je hobby komt er van alles bij kijken: van papierwerk tot het marketing gedeelte. Je bent natuurlijk al pro in luiers verschonen en flesjes geven, maar omdat er veel komt kijken bij een bedrijfje starten, werk je ook aan andere professionele skills.

Volg eens cursus fotografie, doe mee aan een workshop koken of woon een masterclass ondernemen bij. Allemaal handige en leuke manieren om je skills – maar ook cv – een upgrade te geven en ervaring op te doen.

3. Extra zakcentje

Eén van de betere voordelen van je uit de hand gelopen hobby: geen fulltime job, maar wel betaald krijgen voor iets dat je leuk vindt om te doen. Dat extra zakcentje is mooi meegenomen voor die lekkere vakantie naar het buitenland, die té leuke schoenen of gewoon om je spaarrekening een boost te geven. Dat willen we toch allemaal?

4. Het verschil maken

Misschien heb jij wel een duurzame of verantwoorde passie waarmee je de wereld wilt veranderen. Kijk eens of er een manier is om dit te gebruiken en je kunt echt een verschil maken met je side hustle. Alle kleine beetjes helpen.

5. Het werkt voor je kids

Harvard Business School deed onderzoek naar werkende moeders. En wat blijkt: er zijn veel voordelen voor kinderen die een moeder hebben die werkt. Dochters van mama’s met een job hebben meer kans op een baan en zonen van mama’s met een uit de hand gelopen hobby helpen meer in het huishouden. Zo zorg jij met je side hustle dus voor een win-win situatie voor iedereen thuis.

6. Nieuwe mensen

Als moeder kan je je soms erg alleen voelen. Je bent veel thuis en met je kroost bezig. Het hebben van een side hustle kan dan een mooie manier zijn om andere mensen te ontmoeten. Misschien wel iemand die in hetzelfde schuitje zit als jij.

7. Balans

Dat je van een hobby blij wordt is logisch. Maar volgens een onderzoek uit 2012 zorgt een baan ook voor persoonlijke ontwikkeling en een gelukkiger gevoel bij mama’s. Het stimuleren van jezelf in een baan en dat combineren met het gezin thuis zorgt voor een goede balans. Dus waar wacht je nog op? Starten met die handel!

Zeg nou zelf: wie wil er nou niet van z’n hobby zijn werk maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme