Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Relatie 21 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze hobby zorgt ervoor dat je als stel dichter bij elkaar komt – en het is ook leuk voor een date!

De volgende keer dat je zit te broeden op een goed idee voor jullie date night, neem dan een schildersessie (of andere creatieve workshop) in overweging. Het schijnt bevorderlijk te zijn voor de romantiek!

Sterker nog, het schijnt veel effectiever dan een diner in jullie favoriet restaurant of een avondwandeling in het park – blijkt uit onderzoek.

Het onderzoek

Onderzoekers bestudeerden 20 samenwonende of getrouwde stellen tussen de 20 en 40 jaar die willekeurig een recreatieve activiteit samen moesten doen, zoals een bord- of kaartspel spelen, of naar een creatieve workshop gaan. De onderzoekers keken naar de mate waarin de oxytocine-niveaus voor en na de activiteit toe- of afnam en ze ontdekten dat de oxytocine-niveaus in beide gevallen toenamen. Wat betekent dat? Bij het spelen van bijvoorbeeld Monopoly komt dezelfde stof (oxytocine) in dezelfde mate vrij zoals het ook gebeurt tijdens de seks of knuffelen – en dat geeft je een romantisch en veilig gevoel.

In het bijzonder bleek dat de deelnemers die aan de creatieve workshop deelnamen, een hogere mate van oxytocine lieten zien. Nog opvallender, mannen die een creatieve workshop volgden lieten twee keer zoveel van het liefdeshormoon zien dan alle anderen.

Schilderles

Hoewel men een kunst- of schilderles niet per se ziet als een interactieve date met je partner, zorgt het dus wel degelijk voor heel wat quality time. Uit een ander onderzoek bleek dat partners die deelnemen aan activiteiten waarbij men een nieuwe vaardigheid leert, een bevredigender seksleven hebben. Waar wacht je nog op? Een date night thuis is natuurlijk heerlijk en makkelijk te realiseren, maar uit hetzelfde onderzoek bleek dat er meer liefdeshormonen worden vrijgegeven tijdens het doen van dates in nieuwe situaties, in vergelijking met bijvoorbeeld thuis een bordspel spelen.

De volgende keer dat je dus zit te dubben wat jullie kunnen gaan doen, overweeg eens om wat aquarelverf en verfkwasten tevoorschijn te halen. Het zal bij beide de creativiteit bevorderen én jullie komen dichterbij elkaar. Wat wil je nog meer?

Op zoek naar dates met een sexy knipoog die ook nog eens budgetproof zijn? Dit zijn de leukste opties!

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze hobby zorgt ervoor dat je als stel dichter bij elkaar komt – en het is ook leuk voor een date!
Sluiten