Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle augustus 14, 2015

Hoe cool! Wie wil niet zo’n creatieve trap in huis?

In de meeste huizen heeft de trap geen bijzondere rol. Ze zijn functioneel bedoelt en moeten vooral niet opvallen. Maar daar dachten de bewoners van deze huizen heel anders over. Één van deze bijzondere varianten zouden we best aan ons interieur toe willen voegen…

Hoe vaak betreed jij bewust een trap? Waarschijnlijk bijna nooit, tenzij je een heus kunstwerk aan tredes voor je hebt. Bijvoorbeeld in een kerk, operagebouw of theater. Maar thuis heeft de trap vaak slechts een functionele rol en is een ondergeschoven kindje, we steken ons geld liever in een ruime designerkeuken.

In deze huizen is dat compleet anders en is de weg van verdieping naar verdieping een heuse ervaring. Zoals een trap die ook dient als glijbaan of boekenkast of lijkt te zweven in de ruimte. Hoewel we soms onze vraagtekens hebben bij de veiligheidsvoorschriften, zeker met kinderen in huis, en je bovendien ook nog over genoeg ruimte (niveau museum) moet beschikken om zulke trappen te kunnen bouwen, deze voorbeelden geven je wel bakken met inspiratie. Oordeel zelf.

1. De zwevende trap

2. Als boekenkast

3. Als opbergruimte

4. Heel natuurlijk

Naakt zijn binnenshuis: natuurlijk of no-go?>

5. Van metaal

6. Met kleur

7. Dit is best wel freaky…

8. Speelparadijs voor de kinderen

Mocht de trap in jouw interieur niet zo makkelijk te vervangen zijn, dan zijn er nog genoeg opties om er toch een leuke draai aan te geven. Verf ‘m bijvoorbeeld in een gewaagde kleur, zorg voor een opvallende bekleding of experimenteer met een nieuwe leuning. Of allemaal!

Heb jij een Ikea-kinderhekje bovenaan je trap staan? Lees dan dit even>

Reageer op artikel:
Hoe cool! Wie wil niet zo’n creatieve trap in huis?
Sluiten