Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 15 juni 2017

Hoe dan?! Deze robotbaby lijkt extreem echt

In het kader van schattig maar tegelijkertijd ook dóódeng zagen we een filmpje van een extreem realistische ‘robotbaby’ voorbij komen. Hij is op een beurs in Spanje gepresenteerd en gemaakt door het Spaanse bedrijf Babyclon. De kunststof baby kan z’n ledematen bewegen, zelfstandig ademen en ook nog eens plassen. Alsof dat niet genoeg is ziet-ie er ook nog eens levensecht uit.

Te realistisch

De babypop, die gemotoriseerd is en gemaakt van siliconen, is zo realistisch dat speelgoeddeskundige en ontwikkelingspsychologe Lisette van der Poel van de Hogeschool Utrecht aanraadt om kinderen er niet mee te laten spelen. Waar hij dan wel voor gemaakt is? Lisette denkt dat de pop vooral in de smaak zal vallen bij verzamelaars en mensen met een onvervulde kinderwens die toch willen zorgen. Ook zouden ze perfect zijn voor oefeningen bij kraamopleidingen.

LEES OOK: Bizar! Levensechte poppen van Prince George

Klonen

Maar goed, absoluut geen kinderspeelgoed dus. Lisette tegen AD: ‘Deze kunststof klonen veel te realistisch zijn om de fantasie te prikkelen. Ze nodigen, omdat ze vrijwel alles kunnen, niet uit om mee te spelen en als kinderen het al zullen, doen zijn ze het waarschijnlijk snel zat. En ze kunnen verward raken of verdrietig worden, omdat de pop beweegt maar niet kan reageren op wat ze met ‘m doen. En dood kan lijken, als de Babyclon is uitgezet.’

Tikkie eng

Op de website van de fabrikant staat geen duidelijk uitgangspunt of doelgroep voor de baby. Ook hebben ze er een webshop waar je attributen kunt kopen voor een pop, of kan kiezen uit een heel assortiment baby’s van verschillende nationaliteiten. We weten nog niet zo goed wat we er nu precies van moeten vinden, maar dat het een tikkie creepy blijft is duidelijk. Wat het speeltje kost? Dat is niet duidelijk.

Haha! De reden dat deze vader met een pop op stap is, is hartverwarmend

AD

Reageer op artikel:
Hoe dan?! Deze robotbaby lijkt extreem echt
Sluiten