Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 21 jan 2017

Hoe dan?! Meer seks leidt tot een gezondere zwangerschap

Duik vanavond maar vroeg onder de wol met zijn tweetjes, want als je veel seks hebt voor je zwanger raakt is de kans dat je zwangerschap soepeltjes verloopt des te groter.

Dit heeft volgens onderzoek alles te maken met de werking van je immuunsysteem. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Adelaide in Australië. Door seks wordt je afweersysteem sterker, en dit heeft positieve gevolgen voor het verloop van een zwangerschap.

Minder kans op zwangerschapsvergiftiging

Volgens professor Sarah Robertson, degene die het onderzoek leidde, hebben vrouwen die ten minste drie maanden voor hun zwangerschap regelmatig seks hebben met een en dezelfde partner minder kans op zwangerschapsvergiftiging. Deze aandoening kan grote gevolgen hebben voor de groei van een ongeboren kind, maar ook absoluut voor de moeder zelf.

LEES OOK: Deze bizarre dingen kunnen zwangerschapshormonen met je doen

Seks als wondermiddel

Volgens het onderzoek hebben vooral vrouwen die langer dan drie maanden geen seks hebben gehad voor zij zwanger raakten dertien procent meer kans op een zwangerschapsvergiftiging dan vrouwen die vaker een wilde nacht hebben met hun vent. Volgens Robertson is dat ongeveer dubbel zo veel als normaal. Vrouwen die bij de eerste keer seks met een man zwanger raken hebben maar liefst drie keer zo veel kans op een zwangerschapsvergiftiging, namelijk 22 procent meer dan normaal.

Veel seks met dezelfde man zou volgens Robertson ook goed zijn voor het slagen van een IVF-behandeling. Uit verschillende studies blijkt dat de kans op een zwangerschap in dat geval met vijftig procent toeneemt, beaamt ook Robertson.

Wist jij dit? Zwangerschap verandert je inlevingsvermogen voor twee jaar.

Bron hoofdbeeld: Instagram

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Conversation

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoe dan?! Meer seks leidt tot een gezondere zwangerschap
Sluiten