Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 27 mei 2014

Prachtig! Hoe een jongetje kijkt naar het afscheid van zijn hond

Onderstaande tekst kwamen we tegen op Imgur en we werden er een beetje stil van. Of het ook ├ęcht zo is gegaan kunnen we helaas niet achterhalen, maar het is hoe dan ook een inspirerend verhaal. Wat een wijs mannetje!

Het doel van een hondenleven volgens een zesjarige

“Als dierenarts zijnde werd ik onlangs gevraagd om een tien jaar oude Ierse wolfshond genaamd Belker te onderzoeken. De eigenaren van de hond, Ron, zijn vrouw Lisa en hun zoontje Shane waren allemaal erg gehecht aan Belker en hoopte op een wonder.

Ik onderzocht Belker en kwam erachter dat hij stervende was aan kanker. Ik vertelde de familie dat we niets voor de hond konden doen en stelde voor om de oude hond bij hun thuis te euthanaseren. Terwijl we dat afspraken zeiden Ron en Lisa dat het hun goed leek als de kleine Shane bij het proces betrokken zou zijn. Ze dachten dat hij wat zou kunnen leren van de ervaring.

Ze dachten dat Shane wat zou kunnen leren van de ervaring

De volgende dag voelde ik een brok in mijn keel toen Belker’s familie om hem heen stond. Shane leek zo kalm, terwijl hij voor het laatst voor de hond zorgde, dat ik me afvroeg of hij wel begreep wat er aan de hand was. Binnen een paar minuten sliep Belker vredig in.

De kleine jongen leek het heengaan van Belker zonder moeite te accepteren. We zaten nog een tijdje samen hardop te denken over waarom dieren korter leven dan mensen.

Shane, die zachtjes zat te luisteren zei: ‘Ik weet waarom.’

We draaiden ons naar hem om. Wat hij vervolgens zei verbaasde me. Ik had nog nooit zo’n geruststellende gedachte gehoord. Hij zei: ‘Mensen worden geboren zodat ze kunnen leren hoe ze een goed leven leiden – zoals iedereen liefhebben en aardig zijn, weet je wel?’ De zesjarige ging verder: ‘Nou, honden weten al hoe ze dat moeten doen, dus ze hoeven niet zo lang te blijven.’

‘Nou, honden weten al hoe ze dat moeten doen, dus ze hoeven niet zo lang te blijven.’

Honden kunnen een kind heel veel leren. Lees ook: 12 redenen waarom elk kind een hond zou moeten hebben.

Reageer op artikel:
Prachtig! Hoe een jongetje kijkt naar het afscheid van zijn hond
Sluiten