Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Columns 16 sep 2015

Hoe een moeder van drie kids kilo’s kan afvallen én geld bespaart

Fammes Muriel verhuisde van een expat situatie (lees luxe leventje met veel hulp, een grote mansion en dikke auto) terug naar het ‘gewone’ leven in Nederland. En dat is wennen. Hoewel, de voordelen tekenen zich na enkele weken af als de wijzer van weegschaal gestaag naar links beweegt.

Ik heb tot nu toe nog maar weinig geschreven over mijn terugkeer uit het buitenland. Te pijnlijk misschien, want geloof me het leven dat ik leidde in Kaapstad was als een zoete droom. En nu maanden later lijkt het soms wel alsof het niet meer dan een levendige droom was. Hoewel het meest tastbare bewijs dat ik werkelijk twee jaar weg was Famme is. En nu zit ik recht tegenover mijn collega’s. Voorheen skypten we elkaar, nu discussiëren we live over de nieuwste artikelen, virals en columns. En dat is meer dan leuk.

Afvallen

Nu ben ik eigenlijk te oud om me nog druk te maken om arbitraire zaken als gewichtsverlies, zeker als mijn timeline al weken volstroomt met maatschappelijke bijdragen voor vluchtelingenhulp. Toch blijft afvallen een onderwerp waar je nooit over uitgepraat raakt.

Daar waar ik in het buitenland met mijn dikke auto mijn kinderen van A naar B vervoerde heb ik hier in Nederland geen auto gekocht. In eerste instantie om kosten te besparen. En met de fiets kom je toch ook een heel eind. En man oh man wat heb ik het fietsen gemist.

Nu heb ik alleen wel drie kinderen op twee scholen(!), met een kwartier speling. Zit er eentje drie keer in de week op voetbal, een dorp verderop. En de andere twee op judo, hetzelfde dorp verderop. Nu komt kabouterhockey er nog bij. Ook dat dorp verderop. Ga verhuizen zul je denken en dat gaat ook gebeuren, alleen duurt dat nog een jaartje. Tot die tijd fiets en bakfiets ik me ongans tussen school één, school twee en alle clubjes. En dan reken ik het boodschappen doen en mijn eigen activiteiten niet mee.

‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’

En het geinige is dat ik me kapot geniet. En onder het genieten al kletsend met mijn jongens in die bakfiets kilo’s kwijtraak. Goed, als het met bakken uit de hemel komt (zoals gisteren) vloek ik dat we geen tweede auto hebben en ik weet niet of ik dat de hele winter ga volhouden. Hoewel een vriendin uit Scandinavië me net nog appte: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.’

Met het geld dat ik uitspaar (al gauw zo’n 500 euro in de maand voor een kleine tweedehands auto) koop ik een designer regenjas en een paar kekke Hunterlaarzen. En in plaats van dat ik een L bestel klik op M en dat, kan ik je vertellen, is gewoon een heel erg lekker gevoel. Fysiek én mentaal.

Reageer op artikel:
Hoe een moeder van drie kids kilo’s kan afvallen én geld bespaart
Sluiten